Să se poată instala și înlocui în mod rapid și fără efort – aceste cerințe trebuie satisfăcute de un conector proiectat pentru a crește flexibilitatea fabricației modulare. HARTING realizează acest țel cu Han® ES Press: inserția contactului oferă tehnologia de conectare rapidă fără instrumente. În plus utilizatorii pot crea rapid și ușor punți între contacte prin conectarea la corpul izolator al punților conectabile.

»Tim Meerhoff, Product Manager, HARTING Technology Group, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ce anume face ca Han® ES Press să fe special este faptul că se livrează cu conexiunea de tip cage clamp deja deschisă, astfel conductorul putând fi inserat direct și fără efort. De îndată ce instalatorul apasă actuatorul în camera de contact în timpul instalării, conexiunea de tip cage clamp revine la poziția inițială și fxează capătul conductorului astfel că acesta este conectat electric la contact. Pe lângă faptul că are o ușurință în utilizare importantă, acesta permite realizarea mai rapidă a terminației în timpul cablării.

Han® ES Press permite conectarea în punte a contactelor individuale pentru multiplicarea potențialului utilizând punți cuplabile.

Când se demontează un conductor de pe Han® ES Press, tot ce trebuie făcut este să se introducă o șurubelniță în actuator și să se deplaseze levierul cu o forță mică la joncțiunea cu corpul izolator – atunci actuatorul se deschide și conexiunea de tip cage clamp eliberează din nou conductorul.
Până acum a fost posibil doar să se integrezefuncții de legătură în conector utilizând module speciale sau conexiuni de cablu complicate. Acum Han® ES Press permite conectarea contactelor individuale pentru multiplicarea potențialului utilizând punți cuplabile – ca în cazul blocurilor de contacte convenționale – precum și pentru familia de produse larg utilizată Han E®.
Aceasta poate fi implementată cu diferite punți longitudinale și transversale, care pot permite circuite în stea și delta pentru comanda motorului. Un maxim de 12 poli pot f legați în serie. Mulțumită designului compact, se poate integra un punct de măsurare în deschiderea punților, ceea ce înseamna ca Han® ES Press oferă depănarea ușoară chiar și în stare asamblată. Punctul este localizat pe busbar în conector și poate fi accesat chiar și când punțile sunt asamblate. În consecință Han® ES Press reduce efortul de cablare mulțumita utilizării punților conectabile rapide și care nu necesită instrumente.

Inserția contactului oferă tehnologia de conectare rapidă fără instrumente.

Han® ES Press este disponibil în modelele 6, 10, 16 i 24 pentru mărimile Han® 6 B, 10 B, 16 B și 24 B și este compatibil la cuplare cu inserțiile corespunzătoare ale seriei Han® E, ES i ESS. Capacitatea portantă a curentului este de 16 A. Conexiunile de tip cage clamp utilizate sunt adecvate pentru secțiuni între 0,14 mm² și 2,5 mm². Deoarece nu trebuie exercitată nici o forță pe conductor pentru realizarea contactului, se pot utiliza fre solide și torsadate cu sau fără bucșe. Aceasta face ca Han® ES Press să fe utilizat pentru cablarea pe teren a tuturor tipurilor de conductori obișnuiți.