Tratamentul materialelor termoplastice și în special cel al materialelor tehnice, utilizate în industria electronică, micromecanică, calculatoare, automotive etc., necesită sisteme performante pentru eliminarea umidității materialelor higroscopice, materiale ce au proprietatea de a absorbi umiditatea din atmosferă, umiditate ce necesită a fi eliminată înainte de procesare (injecție, extrudare).
Sistemele utilizate pot f de diverse tipuri, funcție de material, echipamente din dotare, capacitatea orară de producție etc.

DEZUMIDIFICATOARE CU AER COMPRIMAT

Toate modelele sunt proiectate pentru a f instalate pe mașină și sunt destinate pentru obținerea de productivități mici și medii. Folosesc aerul comprimat de la rețea, fără grăsimi sau impurități, la presiuni de 6-8 bari. Panoul de control electronic, permite o programare ușoară datorită bazei de date interne aferentă principalelor materiale termoplastice, cu posibilitatea implementării libere a datelor de către operator.
Controlul electronic permite gestionarea fluxului de aer comprimat în funcție de capacitatea orară și de tipul de material care, în combinație cu sistemul antistres, reduc automat consumurile de energie. În versiunea sa de bază, modelele cu cuve de 5, 15, 30 și 50 de dmc au performanțe cu valori Dew Point de până la -20°C (în funcție de performanțele rețelei de aer comprimat instalată).
Cu „Kitul de uscare extra”, modelul ADK, performanțele de dezumidifcare cresc până la -50°C Dew Point.

Caracteristici standard principale:

- Control electronic cu microprocesor LCD
- Sistem de modulare continuă a debitului de aer comprimat
- Programator zilnic-săptămânal
- Control cu relee statice
- Sistem antistres
- Alarmă vizuală și sonoră
- Filtru aer comprimat

Opționale la cerere:

- „Extra Drying Kit” pentru valori mai mari ale Dew Point
- Control Dew Point
- Suport bază
- Filtru suplimentar la intrare aer comprimat
- Telecomandă cu fr
- Alimentator Venturi

DEZUMIDIFICATOARE CU ROTOR TIP FAGURE

Aceste dezumidifcatoare se bazează pe utilizarea unui tambur rotativ impregnat cu amestecuri de site moleculare.
Noile amestecuri disponibile, permit atingerea unor valori Dew Point de până la -50°C. Tehnologia testată a dezumidifcatoarelor cu rotor, permite o funcționare cu valori ale Dew Point, aproape constante pe parcursul întregului ciclu de lucru, datorită unui nou tip de schimbător de căldură Triflux, utilizat pentru a recupera o mare parte din căldură și a reduce consumul de energie cu mai mult de 30 %, în comparație cu sistemele de dezumidifcare convenționale.
Controlul dezumidifcatorului cu tambur, dupa setarea valorii Dew Point dorită, asigură funcționarea la o valoare costantă a acestuia, permițând tratamente controlate ale materialului și o importantă economie de energie.
Nu este necesară o mentenanță periodică pentru a schimba sitele moleculare și utilizează aer comprimat sau apă de răcire doar pentru temperaturi de lucru de peste 140°C, când este implementat un schimbator suplimentar de căldură, cu apă.
Seria WD de dezumidifcatoare cu rotor, sunt proiectate pentru a f montate direct pe mașina de procesat, cu cuvele de dezumidifcare de capacități de la 30 până la 100 dm3 , în sensul de a dispune de o soluție foarte compactă și efcientă utilizată direct pe mașină.
Seriile WDC și WDS de dezumidifcatoare cu rotor, cu instalare lângă mașină, au un design modern, dar mai ales au performanțe tehnice si economie de energie extrem de interesante. Electronica, cu microprocesor de ultimă generație și afșaj LCD, permite operatorului să interacționeze cu ușurință cu numeroasele posibilități, funcții și comenzi, care garantează realizarea unei dezumidificări excelente prin obținerea unui Dew Point constant și printre primele din gamă ca și economie de energie. Seria WDS, pentru producții mari, este combinată cu cuve care au o structură portantă dedicată.

Caracteristici principale:

- Funcționare automată cu programator zilnic/săptămânal
- Suflantă cu canale laterale de înaltă presiune
- Filtru pentru protecție suflantă cu suprafață mare de fltrare
- Tambur impregnat cu amestecuri de site moleculare, antrenat prin lanț pentru o rotire constantă și controlată
- Dimensiuni compacte, dar cu interioare spațioase pentru o întreținere ușoară
- Elemente de încălzire controlate de relee statice
- Card cu microprocesor pentru controlul electronic PID a temperaturii de process
- Schimbătoare de căldură încrucișate cu recuperare de căldură pentru economie de energie
- Control prin funcția „Energy” pentru reducerea consumului de energie la funcționarea cu Dew Point constant, presetat
- Funcția automată „RCE” pentru tratamentul materialelor în modul antistres
- Protecții de siguranță pentru alarmele de supratemperaturi
Seriile „MODULARE” MDM , sunt sisteme ce permit instalarea mai multor cuve modulare CM de dezumidifcare pe cadre suport, cu un singur panou de comandă pentru grupurile de încălzitoare de proces, integrate în construcția structurii, împreună cu conductele și valvele de reglare. Pentru seria cu cuve TD15-200 au fost dezvoltate gupuri cu una sau două cuve. Pentru seria TD400- 2000 sistemul este fxat direct pe structura de susținere a cuvelor.

DEZUMIDIFICATOARE CU TURNURI MOLECURARE

Dezumidificatoarele cu două turnuri port site moleculare, au fost proiectate și realizate pentru eliminarea umidității conținute în granule la valori reziduale foarte scăzute ale Dew Point, de până la -50°C.

Caracteristici principale:

- Carcasă cu design modern, cu panouri autocentrate și sistem de închidere cu arc
- Panou de comandă electronic de ultimă generație cu afșaj LCD
- Funcția „Energy”, setabilă de către client pentru a economisi energie
- Funcția automată „RCE” (tratament antistres)
- Echipată cu relee statice
- Programator zilnic/săptămânal
- Versiunea MT pentru utilizare până la 140°C, prin folosirea schimbătorului de căldura aer/aer de design exclusiv, fără a utiliza suplimentar apă pentru răcire
- Versiunea HT cu schimbător de apă de răcire, echipată cu electrovalvă de control a debitului de apă, pentru a reduce consumul de apă (economie de energie)
- Faza de regenerare efectuată în contracurent față de proces și cu aer dezumidifcat, pentru creșterea eficienței sistemului, optimizând zona de tranziție de masă a sitelor moleculare. Regenerarea cu aer de proces dezumidifcat permite un nivel ridicat Dew Point și reduce fluctuațiile acestuia, permitand o mai mare efciență a fazei următoare.
Variante constructive:

Similar ca în cazul dezumidifcatoarelor cu tambur, avem variantele seria MD, disponibilă cu cuvă fxată direct pe gura unității de plastifere a mașinii, iar seria MDC cu unitatea și cuva de dezumidifcare, montate pe un cărucior specifc, amplasat lângă mașină, pentru o manevrare ușoară și sigură. Dezumidifcatoarele cu două turnuri din seria MDS, de debit mare, sunt proiectate pentru sisteme de dezumidifcare centralizate cu mai multe cuve de dezumidificare sau pentru cuve cu volume mari. Modele sunt disponibile cu una sau 2 suflante de proces și regenerare.
Seria MDM, sunt sisteme de dezumidifcare modulare, cu mai multe cuve, montate pe cadre suport. Panoul de comandă a grupurilor de încălzire, integrate în construcția structurii, împreună cu conductele și valvele de comandă

Plastic Systems
RO 550052 Sibiu – România, Şoseaua Alba Iulia nr. 110
Tel./Fax: +40 269 229 685
Mobil: +40 788 015 555, +40 746 015 555
www.plastcsystems.ro