Din experiența Valmold Franța, Dl Franck Verhaeghe: Fondată în 2000, Valmold este specializată în proiectarea, execuția, întreținerea și rectifcarea matrițelor, din oțel și aluminiu, pentru injecția maselor plastice, industria aeronautică și armament. Proiectarea dezvoltă soluții tehnice, rentabile, pentru a reduce timpul de intervenție a operatorului și pentru a îmbunătăți procesul de producție, pe trei aspecte principale: durata ciclului de injectare, lucrând asupra răcirii, reducerea greutății și optimizarea dimensiunilor matrițelor


Airbus Eurocopter, Faurecia, Bryte Technologies SUA, Plastic Omnium, Saint Gobain, și Vuitton sunt unii din cei mai importanți clienți. Cu experiența Valmold, tehnologia de frezare cu viteze mari de așchiere (HSC) a devenit standard, La ultima sa investiție, tehnologia FIDIA a fost considerată câștigătoare prin alegerea mașinii de frezat portal în 5 axe, GTF2212/QA2700.

Tehnologia inovatoare a mașinii, comanda numerică și fabilitatea au fost factorii esențiali. Astăzi se utilizează un singur proces de prelucrare. În plus față de semifnisare și fnisare HSC, pe aceiași mașină este posibil să se execute și operațiile de găurire și fletare, operații ce se făceau înainte pe mașini convenționale. Acum nu numai că putem freza cele 5 fețe ale matriței fără demontare dar putem să facem și găuriri ¾”, sau mai mult, pe GTF. Noua mașină FIDIA GTF a deschis noi piețe, permițându-ne să dobândim noi clienți care nici nu ne-ar fi vizat înainte. În trecut am fost adesea solicitați să facem matrițe pentru materiale compozite pentru industria aeronautică, dar dimensiunea matrițelor monopoliza singura mașină, K411. Mai târziu, am primit o cerere pentru o situație de urgență legată de prelucrarea unei piese cu o formă complexă, de 2500 mm lungime. Am acceptat provocarea, pentru K411. Mulțumiți de rezultate, am început să ne gândim la oportunitățile pe care le-am fi avut în aeronautică, cu o mașină mai puternică. Pentru a alege “MAȘINA”, am făcut o selecție atentă a celor mai buni producători europeni și după o serie de teste pe diferite tipuri de prelucrare, am selectat FIDIA GFT/Q, care îndeplinește perfect toate specifcațiile. Am avut un feedback excelent, confrmând alegerea noastră, și tocmai am fost felicitați pentru o matriță făcută cu GTF pentru piese de elicopter. Precizia și calitatea demonstrată au adus alte șase matrițe mari. Noua mașină FIDIA GTF a deschis alte piețe.

Mașina GTF2212/QA2700 cu comandă numerică FIDIA C20, având răcire la presiune înaltă, prin sculă, setări automate ale sculei și palpator pentru centrare automată, este dotată cu toate tipurile de opțiuni esențiale pentru producția automatizată. Integrarea noii mașini literalmente a răsturnat standardele în frmă. Rezultatul este evident: am avut creșteri notabile ale producției. FIDIA GTF este locomotiva din spatele strategiei noastre de frezare matrițe.
Începând cu primăvara anului trecut, factorii de decizie din domeniul matrițelor au fost confruntați ce cereri mari pentru export. În industria auto, prețurile reduse și timpii de livrare au tras în jos întreaga industrie de matrițe. Acum mai proftabilă este aeronautica și producția militară, cu marje de proft mult mai interesante. De avut în vedere noi domenii, cum ar f tehnologia medicală. FIDIA lucrează cu producătorii de scule și după reglarea fnă a parametrilor de așchiere, rezultatele depășesc așteptările noastre cele mai bune. De la operații de degroșare și până la cele de finisare, inclusiv de găurire, alezare și filetare, am găsit o serie de posibilități la care asocierea dinamicii mașinii cu electrobroșa puternică, fac din FIDIA GTF o mașină imbatabilă. De exemplu, suntem pe cale să lansăm operarea non-stop în week-end.
Putem face acest lucru pentru că putem conta pe o mașină, capabilă să lucreze 24 de ore din 24. Atunci când o companie are ingineri califcați pe care știe să se bazeze, o mașină care se poate utiliza la cea mai înaltă performanță și programatori care știu cum sa gestioneze sculele în mod corespunzător, totul vine de la sine. Atunci când suntem conștienți că este posibil să se facă o prelucrare de 15 minute doar într-unul singur, oricine poate simți că afacerea merge. Suntem capabili de a lansa prelucrarea non-stop pentru week-end. Putem face acest lucru pentru că putem conta pe o mașină de încredere. În două săptămâni, nu am folosit-o doar 4 ore! Organizarea locului de muncă a evoluat datorită performanțelor mașinilor FIDIA, operatorii au o atitudine mult mai activă, conștientă de faptul că datorită tehnologiei FIDIA, putem crea noi oportunități. Acesta este adevărul: această mașină ne-a implicat și ne-a împins să urmărim țeluri chiar mai înalte! Capete bi-rotative: putere 23 – 100 kW, turație 10.000 – 30.000 rpm, con HSK63A – HSK100A; ISO50

Pentru mai multe informații, contactați distribuitorul FIDIA pentru România:

Cisimpex srl
Tel.: 0724 539 370
Fax: 021 346 44 33
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.cisimpex.ro