Dimensiune compactă şi manipulare simplă, combinate cu maximum de robusteţe şi fabilitate.
Cei mai mulți utilizatori sunt familiarizați cu surse de sudare mobile, care oferă rezultate remarcabile cu orice tip de electrozi - chiar şi în condiții difcile.

O astfel de soluție este furnizată de Fronius, care a lansat anul acesta o nouă generație a aparatelor sale profesionale monofazate de sudare cu electrozi înveliţi: TransPocket 150 şi TransPocket 180. Noul design se caracterizează prin operare simplă şi funcții suplimentare. Un invertor digital de rezonanță asigură proprietăți la sudare perfecte într-o gamă largă de aplicații. Datorită tehnologiei inovatoare PFC (Power Factor Correction), aparatele compacte Fronius sunt, de asemenea, extrem de efciente energetic.

Noua generație TransPocket 150 și 180 înlocuiește aparatele TransPocket 1500, care din 2001 se bucură de încrederea utilizatorilor săi din diverse ramuri ale industriei. Aceste noi modele sunt proiectate în principal pentru sudarea manuală cu electrod învelit și pot f utilizate cu electrozi cu diametru de până la 4,0 mm, fără difcultate. Pentru a sigura rezultate perfecte la sudare, la sudarea cu electrozi celulozici se poate selecta un mod special de funcţionare CEL. Setările noi și îmbunătățite de dinamică permit utilizatorului să ajusteze precis amorsarea în funcţie de electrozii utilizaţi. Funcţia HotStart face mai ușoară amorsarea electrozilor celulozici și rutilici, iar opțiunea SoftStart pe de altă parte, asigură un arc electric stabil pentru electrozii bazici, care amorsează la un curent de sudare redus.

Cea mai nouă generație de aparate de sudare cu electrozi înveliţi de la Fronius este, de asemenea, adecvată pentru sudarea WIG, pentru care există o nouă conexiune TMC (TIG Multi Connector) și un pistolet cu funcţia Up/Down. Cu aparatele TransPocket 150/180, sudarea WIG se poate efectua în 2 tacte sau în 4 tacte, sau în modul pulsat. Funcția de heftuire TAC este disponibilă pentru îmbinarea rapidă și ușoară a tablelor subţiri, fără material de adaos suplimentar.

Indiferent de procedeul de sudare, noul TransPocket oferă rezultate excelente. O inovație reală este rezonanţa inteligentă digitală dezvoltată de către Fronius. Caracteristica de start, aproape ideală, asigură rezerve constante de putere pentru un arc electric extrem de stabil, cu un consum redus de energie. Acesta oferă o amorsare și proprietăți la sudare excelente, care se manifestă mai ales prin amorsarea optimizată a electrodului și reducerea la minimum a stropilor în timpul procesului de sudare.

Un alt aspect important al noii generaţii TransPocket este tehnologia PFC (Power Factor Correction). Această corecție automată a factorului de putere modelează curentul de intrare astfel încât acesta are o formă sinusoidală aproape ideală. Acest fapt reduce puterea reactivă la minimum și utilizează rețeaua de alimentare în mod optim și efcient. În comparație cu aparatele fără PFC, acest lucru permite un curent de sudare mai mare de până la 180 A cu aceeași siguranţă fuzibilă de protecție la reţea. În același timp, tehnologia Fronius oferă o mai mare stabilitate în timpul fluctuațiilor de tensiune. Cu noua funcţie Time ShutDown, tSd, sursa de curent se oprește după o anumită perioadă de timp, prestabilită, de nefuncţionare, economisind astfel energie.

Combinația dintre rezonanța inteligentă digitală și PFC înseamnă că noul aparat TransPocket este deosebit de efcient energetic. În comparație cu modelul precedent, consumul de energie al TransPocket 150 este de până la 20 % mai mic, la cu o putere de ieșire mai mare. Consumul de energie al TransPocket 180 este cu 30 % mai mic decât aparatelor de sudare concurente comparabile. Prin urmare, utilizatorii benefciază de un consum de curent mult mai mic și, în consecinţă, pot să reducă costurile de energie în mod durabil.

• Invertorul de nouă generație asigură o comportare perfectă la sudare cu un arc electric extrem de stabil și cantitate redusă de stropi.
• Amorsarea optimizată reduce la minim lipirea electrozilor și previne întreruperea arcului electric.
• Funcția PFC adaptează consumul de curent al aparatului la tensiunea rețelei de alimentare și asigură o utilizare optimă a curentului absorbit de la rețea. Astfel, se reduce consumul de energie electrică și pot f utilizate cabluri lungi de alimentare.
• Aparatele sunt extrem de fabile, chiar și în condiții grele de lucru, datorită caracasei îmbunătățite din plastic și a suportul interior pentru componente.
• Interfața intuitivă cu un display protejat, cu 7 segmente, garantează o utilizare simplă și ușoară a aparatelor

Aveți nevoie de ceva mai convingător?

Contactaţi-ne:
CM METAL TADING
Tel. / Fax: 0256 49 59 87;
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.