București, 19 Octombrie 2020 - KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania, care își propune să inoveze întregul proces de producție prin înțelegerea modului în care toate variabilele implicate influențează performanța acestuia.

 

Continuând evoluția foarte bună din ultima perioadă, KFactory lansează ca parte integrată din platforma sa un concept inovativ, prima echipă de ingineri virtuali dedicați industriei producătoare. Această nouă verticală a platformei KFactory este dezvoltată în parteneriat cu Druid și UiPath, folosind platforma Druid pentru a pregăti inginerii virtuali specializați în producție și tehnologia UiPath pentru a extrage datele necesare din diverse surse digitale. Comunicarea standard dintre personal și inginerii virtuali se face prin Microsoft Teams.

În acest fel, clienții KFactory din întreaga lume, indiferent de dimensiune și nivel de digitalizare, pot profita de cele mai valoroase rezultate din cele mai bune tehnologii.

Prin lansarea echipei de ingineri virtuali adăugăm o mai mare valoare companiilor de producție, ajutând managerii de operațiuni să ia decizii rapid pe baza datelor în timp real din surse diverse și permițându-le să petreacă mai mult timp în fabrică,” a declarat Adrian Dima, co-fondator Kfactory.

Democratizăm in acest fel accesul la datele interne, eliminând barierele de cunoaștere existente. Inginerii noștri virtuali înțeleg procesele operaționale, extrag date in timp real și le servesc în limbaj natural factorilor de decizie, lăsându-i să petreacă mai mult timp acolo unde contează cu adevărat,” a adăugat Vlad Cazan, co-fondator KFactory.

KFactory propune o soluție în doi pași:

1. Pentru clienții aflați la un nivel de bază al digitalizării, soluția KFactory este gata să colecteze date direct de pe linia de producție și să le compileze rapid, oferind suport decizional managerilor operaționali;

2. Pentru întreprinderile cu un nivel IT matur, utilizând RPA (tehnologia UiPath) se extrag date din sistemele verticale (de exemplu, soluții de gestionare a activelor, depozit, ERP etc.) sau documente nestructurate (fișiere tip Excel). Apoi, datele sunt compilate de KFactory și livrate managerilor operaționali in limbaj natural (Druid) prin intermediul Microsoft Teams.

Prin parteneriatul cu KFactory oferim o propunere unică de valoare, care sunt convinsă că va atrage atenția întreprinderilor de producție mature, în care deciziile sunt susținute de bogăția informațiilor din sistemele interne. Inginerii virtuali inteligenți reprezintă o soluție elegantă, care oferă agilitate și performanță în procesul de decizie, oferind informații în timp real printr-un limbaj simplu și natural” declară Raluca Tătăruşanu, Sales Director, DRUID.

Suntem convinși, acum mai mult decât oricând, poate, că investițiile susținute în tehnologie sunt un catalizator al progresului modern. Ne bucurăm să vedem că tehnologiile Microsoft ajută KFactory să inoveze întregul lanț de producție prin integrarea capabilităților de colaborare a platformei Teams în fluxul de lucru al inginerilor virtuali.”, a declarat Daniel Rusen, Director de Marketing şi Operaţiuni al Microsoft România.

Echipa KFactory de ingineri virtuali este un concept unic care acoperă procesele verticale dintr-o fabrică, cum ar fi producția, mentenanța, calitatea și lanțul de aprovizionare intern, stimulând adoptarea sistemelor digitale, fără dificultatea și complexitatea proiectelor de integrare.

Despre KFactory

KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania, care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele - managementul performanței liniei de producție - cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare. KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate.

KFactory are prezență teritorială atât în România cât și internațională, în Portugalia, în strategia de dezvoltare pe termen scurt avându-se în vedere creșterea prezenței internaționale prin deschiderea unor noi puncte de lucru în Spania, Franța și Germania. www.kfactory.eu

Despre Druid

DRUID (www.druidai.com ) este o companie de tehnologie conversațională AI care dezvoltă asistenți virtuali inteligenți pentru organizații de tip Enterprise. Datorită șabloanelor conversaționale preconfigurate și a tehnologiei proprietare NLU, DRUID permite oricărei companii să proiecteze și lanseze extrem de rapid asistenți virtuali inteligenți antrenați în conversații specifice pe roluri, procese, industrii. Prin integrarea cu roboți UiPath, DRUID permite automatizarea unor procese complexe în care sistemele informatice schimbă informații cu utilizatori umani. În mai puțin de 2 ani de la lansare, DRUID are deja clienți ca Banca Transilvania, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, BRD Finance, Alpha Bank, Idea Bank, Orange, Telekom, Asirom, Groupama, Provident, ProTV, Carrefour, iStyle, Profi, ALTEX, eMAG, Dacris, FAN Courier, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, Farmaciile Dona, Servier sau Librăriile Cărtureşti.

 

AdrianDimaKFactoryVladCazanKFactoryTabletaKFactory