Makino a51nx este un centru de prelucrare orizontal cu un palet de 400 mm. Productivitate, precizia si fiabilitatea sunt atuurile acestui model. Viteza mare de 14000 RPM ofera arborelui un cuplu de 240 Nm, fiind potrivit pentru productia pieselor feroase si neferoase.

Centru de prelucrare orizontal Makino a51nx

Noile centre de prelucrare CNC, orizontale, cu capacitate de prelucrare extinsa

Makino a51nx si Makino a61nx sunt noile centre de prelucrare orizontale, bazate pe platforma de success a serie “a”, cu o serie de tehnologi ce duc productivitatea, precizia si fiabilitatea la un nivel superior. Centrele de prelucrare orizontale Makino a51nx si Makino a61nx au zone de lucru mai mari, o putere mai mare si o rigiditate cu mult peste centrele asociate cu un ISO 40. Toate acestea plus un arbore principal avansat si ghidajele axelor imbunatatite duc la o precizie mare si viteza marita pentru prelucrari de piese de dimensiuni mari.

Zona de lucru mai mare

Noile modele Makino a51nx si Maknino a61nx au cursele axelor extinse. Makino a51nx are axa X de 560mm si cursele pe axele Y si Z extinse la 640mm. prin extinderea axei Y se mareste spatial de lucru cu 14%, avand astfel posibilitatea de prelucrare de piese de dimensiuni mai mari. In configuratia standard, Makino a61nx are pe axa X - 730mm, pe axa Y – 650mm si axa Z extinsa la 800mm. Optional se poate opta pentru o configuratie cu axa Y de 730mm, optim pentru prelurarea de matrite de dimensiuni mai mari ce au nevoie de o zona de prelucrat mai mare dar care nu necesita puterea unui arbore cu con ISO 50. Datorita cursei extinse a axei Z, lungimea maxima a sculei pentru Makino a51nx si Makino a61nx a crescut la 430mm respective 510mm.

Arbore principal mai puternic

Noile centre de prelucrare orizontala Makino a51nx si Makino a61nx au un nou model de arbore principal, mai puternic, ca dotare standard cat si pentru variantele optionale. Dotarea standard este un arbore de 14000-rpm, cu un cuplu de 240Nm si 22kW, variant cu 19% mai puternica decat modelul anterior. Este disponibil optional si un arbore cu un cuplu de 300Nm, destinat pentru un volum mare de aschiere, ce aduce noi oportunitati de prelucrare ce pana acum erau destinate centrelor de dimensiuni mai mari. In afara de cele doua modele, arborele de 20000rpm cu racier interioara ramane disponibil ca dotare optionala atat pentru Makino a51nx cat si pentru Makino a61nx.

Putere si rigiditate

Batiul dintr-o singura piesa turnata si imbunatatiri ale ghidajelor axelor ofera centrelor de prelucrare din seria nx o rigiditate mai mare si precizie. Cateva imbunatatiri majore la turnare impreuna cu imbunatatirile aduse ghidajelor axelor, permit clientilor folosirea adegvata a celor 14 procente castigate pe axa Y.

Productivitate marita

Centrele de prelucrare orizontala Makino a51nx si Makino a61nx au fost proiectate pentru o acceleratie ale axelor de 1G, lucru posibil cu ajutorul motoarelor servo puternice si al imbunatatirii rigiditati aduse la turnare pentru o acceleratie rapida. Pentru a se adapta la accelerari si decelerari rapide centrele “nx” au fost dotate cu racire interna a surubului cu bile si o serie de ghidaje liniare. Additional centrele “nx” au ca dotare standard motor cu actionare directa (DD) pentru axa B, ce imbunatateste semnificativ timpul de indexare al mesei, fata de modelul de masa rotativa anterior(NCRT). Motorul cu actionare directa include un sistem decontrol al inertiei care regleaza viteza si acceleratia mesei in functie de greutatea piesei. Masa rotativa dotata cu motor cu acctionare direct reduce comp;exitatea axei B si elimina reculul si uzura componentelor.

Fiabilitate

Centrele de prelucrare orizontala de seria “a” au deja o reputatie bine stabilita pntru fiabilitate si costuri reduse de mentenanta datorata arborelui principal rigid si a sistemului de schimbare a sculei automat (ATC). Seria “nx” se bazeaza pe aceste caracteristici si in plus mareste fiabilitatea cu ajutorul noilor caracteristici.

TOP METROLOGY S.R.L
Blvd. Iuliu Maniu Nr.7-11, Bucharest, Sector 6
Phone:+40 746.608.707
Fax:+40 37.810.5808
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

TОП МЕТРОЛОДЖИ ЕООД
Aдрес: София, България,
Phone:+359 897 21 99 43
Fax:+40 37.810.5808
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.