Grupul BalTec are sediul principal și producția în Pfäfkon (ZH), Elveția. Prin inovații continue, în special in controlul proceselor și comanda de nituire, BalTec își asigură în prezent cât și în viitor poziția tehnologică de lider.

Acolo unde sunt necesare îmbinări nituite de primă clasă, chiar și acele îmbinări care anterior nu se executau prin procedeul de nituire, tehnologia de nituire radială BalTec oferă soluții de înaltă calitate.
Tehnologia de nituire radială BalTec este considerată cel mai modern principiu de nituire din lume. Nu există alt procedeu comparabil peste tot unde sunt necesare îmbinări de calitate. Chiar și îmbinările care anterior nu se executau prin nituire, sunt posibile cu tehnologia radială de nituire.

Capuitorul descrie calea unei rozete (hipocicloidă) și realizează astfel deformarea efcientă și în același timp delicată. Cu o forță axială relativ scăzută se atinge limita de curgere a materialului din care este realizat nitul pe mică suprafață de contact între sculă și piesa de nituit. În conformitate cu calea rozetei materialul curge în principal în direcție radială.

Calitate deosebită a suprafeței capetelor de închidere

La procedeul de nituire radială capuitorul nu se rotește. Astfel frecarea de alunecare între sculă și piesă este absolut minimă. Rezultatul este o structură excelentă a suprafeței.

Încărcare redusă a pieselor

Chiar și piese din bachelita sau ceramică pot f nituite. Forțele laterale sunt neglijabile. Se poate renunța la tensionare în cele mai multe cazuri.

ALFLETH Engineering AG – Reprezentanta

N. Titulescu Str. 2
RO-500010 Brasov
Fax: +40 268 510 011
Tel.: +40 268 510 012
rumaenien@alfleth.com