Într-un climat global în continuă schimbare, pentru a rămâne în vârful competiției este nevoie de o asimilare constantă a noilor tehnologii inteligente disponibile, precum și de creativitate în procesul de prelucrare.

Sistemul Okuma de prevenire a coliziunilor (Collision Avoidance System - CAS) integrează modelarea 3D a mașinilor, semifabricatelor și sculelor cu puterea controlului OSP pentru a crea o mașină virtuală. Rularea aplicației virtuale în timp real, cu câteva secunde în avans față de prelucrarea efectivă, pot detecta posibile coliziuni și mașina este oprită înainte de o coliziune fizică.

Primul sistem anticoliziune pe mașini unelte CNC din lume

Prin introducerea dimensiunii sculelor și a semifabricatului, softul analizează poziția componentelor mașinii și alertează posibilitatea coliziunilor. În cazul detectării, mașina se oprește iar pe display va fi afișată zona de impact cu roșu pentru ca operatorul să intervină cu corecțiile necesare.

OSP-P300 / CN al mașinii în colaborare cu sistemul de operare Windows

Controlerul NC (OSP) cu datele modelului 3D ale componentelor mașinii - piesă de prelucrat, sculă, mandrină, dispozitiv de fixare, capete, turelă, contropartă - efectuează simulare în timp real chiar înainte de mișcările efective ale mașinii. Verifică interferența sau coliziunile și oprește mișcarea mașinii imediat înainte de coliziune. Mașiniștii (începători sau profesioniști) vor beneficia de timpii de configurare și de cicluri de încercare reduși și de încrederea de a se concentra asupra realizării pieselor.

Prevenție coliziuni în timpul prelucrării AUTOMATE

Programul numeric ISO este citit în avans și comenzile de deplasare axială sunt verificate pentru eventuale interferențe, ținând cont de punctele zero și valorile de compensare a sculei setate în CN. Mișcarea de deplasare axială este oprită temporar chiar înainte de producerea coliziunii.

Prevenție coliziuni în mod MANUAL de operare

Utilă în special pentru operatorii de mașini CNC care pregătesc o prelucrare, evitarea coliziunilor în modul manual oferă operarea cu încredere fără coliziune și pregătirea așchierii mai rapide. Această asigurare a operatorului vine de la Hairbreadth Stop (trad. Oprire la grosimea firului de păr) - o altă inovație bazată pe expertiza Okuma în integrarea prelucrării simulate cu controlul avansat al mașinii CNC.

- Simulare precisă a procesului de prelucrare

- Forma pieselor în timpul prelucrării este afișată în detaliu și verificarea interferențelor este executată

- Modelare și simulare ușoară

- Introducerea simplă a parametrilor

- Optimizare arbore principal

- Mai puține verificări de interferență efectuate de operatori la apropierea arborelui principal de turelă. Primul ciclu de executat este scurtat.

Analiză coliziune rapidă

Verificările de interferență / așchierea se pot face în modul de simulare de mare viteză (așchiere în aer cu mașina blocată), scurtează timpul necesar pentru verificările de interferență în avans (pentru strunguri).

CAS suportă mese rotative și capete de prelucrare atașate

CAS este, de asemenea, eficient cu mesele rotative comandate numeric disponibile pe piață. Verificările de coliziune vor acoperi și prinderile și piesele de prelucrat montate pe masa rotativă, pe baza datelor 3D de la aceste modele.

De asemenea, această posibilitate se aplică și pe atașamentele de arbori principali de la centrele de prelucrare cu coloană dublă. Acest lucru este deosebit de valoros atunci când este dificil a vizualiza prelucrarea în timpul așchierii pe mai multe fețe (5 axe).

Timpul exact al ciclului de prelucrare poate fi calculat ținând cont de specificațiile mașinii, deoarece funcțiile de comandă numerică ale mașinii sunt efectuate în simulări.

Mai multe detalii despre Tehnologiile Okuma

 

CAS info p01

CAS info p02

CAS info p03

CAS info p04

CAS info p05

CAS info p06

CAS info p08

CAS info p09

CAS info p11

CAS info p12

CAS info p13

CAS info p14

CAS info p15

CAS info p21

CAS info p23

CAS info p24

CAS info p25