Producătorul coreean de mașini-unelte, DN Solutions (fostul Doosan Machine Tools) anunță lansarea noilor modele de strunguri orizontale Puma DNT 2100 și 2600, care vor înlocui modelele Puma GT 2100 și 2600.

Potrivit DN Solutions, seria Puma DNT este echipată cu cel mai puternic ax din clasa sa, un corp de turelă reproiectat și un sistem de acționare sculă antrenată care garantează o prelucrare puternică și precisă. Designul noilor utilaje se concentrează pe o operare convenabilă și o întreținere ușoară.

Există o serie de caracteristici similare cu Puma GT, precum ghidajele mono-bloc pe toate axele, rolul acestora fiind acela de a asigura rigiditatea dinamică și de a oferi o prelucrare puternică și precisă. Îmbunătățirile aduse rigidității la seria DNT constau într-un design îmbunătățit al patului, care include o deschidere mai mare intre ghidaje și o lățime mai mare a saniei, o pozitionare a rulmentilor pentru rigiditate mai mare în axul principal și adoptarea unui sistem de acționare a sculei cu rigiditate ridicată și temperatură scăzută.

Alte caracteristicile noi, care aduc un plus de confort seriei DNT includ un panou de control ergonomic cu ecran tactil iHMI și înălțime reglabilă pentru o operare rapidă și ușoară și un spațiu de întreținere mai mare.

Seria Puma DNT îmbunătățește precizia de prelucrare prin optimizarea structurii axului și adoptarea funcției de compensare termică (opțional). Rulmenții cu generare redusă de căldură în noua unitate de sculă antrenată ajută, de asemenea, la minimizarea deformării termice. Seria de strunguri DNT este disponibilă într-o versiune cu două axe și una de frezare. Ambele au un motor de 18,6 kW sau 26,1 kW și viteze cuprinse între 3.500 și 4.500 rpm.

Universalul poate avea între 8"-12" în diametru, atât pentru versiunea în 2 axe cât și în versiunea în 3 axe.

Diametrul maxim de strunjire al modelelor cu două axe este de 398,8-460 mm (15,7"-18,1"), iar lungimea maximă de strunjire este de 549-1077 mm (21,6"-42,4").

Strungurile CNC cu frezare din Seria Puma DNT vin cu un diametru maxim de strunjire cuprins între 320-373 mm (12,6" și 14,7") și lungimea maximă de strunjire de 500 mm-1029 mm.

Turela BMT-55 are o viteză de 6.000 rpm, antrenată de un motor de 5,6 kW.

Printre opțiunile care sporesc versatilitatea seriei DNT se numără un ax principal cu cuplu mare, păpușa mobilă actionata cu servomotor, o ușă automată cu servomotor și altele. Pentru o automatizare ușoară, sunt disponibile diverse accesorii precum evacuator de piese și diverse alimentatoare de bare.

Ro-Mega TraDe este distribuitorul unic DN Solutions în România.

Pentru mai multe detalii sau cereri de ofertă, ne puteți contacta la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon 021.255.25.08 sau accesați www.romegatrade.ro