Walter își perfecționează gama de freze M4000 cu o freză cu tăiș pe centru și o freză pentru canelare în T. Alte dotări noi: Componenta principală a acestor freze este sistemul de plăcuță universală pentru toate corpurile de scule – această componentă este acum disponibilă pentru mai multe dimensiuni și geometrii de plăcuțe amovibile, precum și o nouă clasă de freze. Drept urmare, uneltele pot fi ajustate și adaptate în mod special pentru aplicații de frezare individuale.Sistemul universal de freze M4000 de la Walter a constat inițial în freza de avans rapid M4002, freza cilindro-frontală M4132 și freza de teșire M4574. Sistemul este acum extins prin adăugarea frezei de canelare în T M4575 și freza cu tăiș pe centru M4792. Prin urmare, utilizatorii acestei game de scule pot acum face față cu succes aproape tuturor aplicațiilor de frezare în diferite sectoare ale industriei de prelucrări metalice, folosind unul și același sistem. Dar aceasta nu este totul. Toate frezele sunt echipate de asemenea cu același tip de plăcuță, de formă pătrată, pozitivă, cu patru muchii așchietoare. O singură plăcuță amovibilă pentru toate frezele și o gamă de freze pentru aproape toate operațiile. Pentru utilizatorii care își gestionează cu atenție costurile și ale căror activități implică aplicații mereu schimbătoare, acest caracter universal al utilizării sculelor este un factor major în atingerea unei rentabilități ridicate. Există o excepție – care ține de design – aceasta este noua freză cu tăiș pe centru. Pe lângă plăcuțele universale pătrate, scula cu răcire interioara este dotată la periferie cu o plăcuță amovibilă rombică.

Aceasta este necesară pentru ca muchiile așchietoare să se întrepătrundă, creând astfel o suprafață netedă la frezare. Găurirea la adâncime și apoi continuarea frezării în direcția y/x nu reprezintă o problemă când folosiți această sculă. Precum freza cu tăiș pe centru, noua freză de canelare în T are o coadă Weldon și răcire internă. Ca o sculă specializată în canelări în T și care permite economii, conform DIN 650, aceasta este orientată exact către acest domeniu de aplicare. Permite reduceri de costuri deoarece nu necesită plăcuțe amovibile specifce pentru fecare aplicație, find în schimb dotată cu plăcuțe în sistem pătrat. Pe lângă canelare în T, freza este de asemenea potrivită și pentru canelări radiale. .

Noi plăcuțe amovibile extind gama Pot fi efectuate adaptări pentru anumite aplicații, iar domeniul de aplicare al sistemului de scule poate fi extins. .

Walter Tools SRL
Str. Ștefan cel Mare nr. 56, Timisoara
CP 300109
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.walter-tools.com