Așa cum ne-a obișnuit, Pokolm Frästechnik din Germania stabilește noi repere în prelucrarea în călit prin noua freză de mare avans SLOTWORX® HP. Viteza de avans și viteza de așchiere mari, carburi rezistente la uzură – defnesc conceptul High Performance „HP”.

SLOTWORX® HP impresionează prin durabilitatea excelentă a tăișului, a siguranței în procesul de așchiere, a volumului de așchie dizlocat și prin comportamentul silentios la viteze și avansuri mari de lucru. Exemplele din practică nu au întârziat să apară confrmând potențialul sculei, cu rezultate foarte bune atât în materiale moi cât și în cele călite până la 60 + 2 HRC, inclusiv în materiale greu așchiabile cum sunt Dievar la 48 HRC sau TQ1 la 45 HRC.

Programul SLOTWORX® HP completează portofoliul de freze cu plăcuțe și cuprinde scule de diametru mic, în gama Ø 10 – 32 mm, în diverse formule constructive: cu coada fletată, coada cilindrică sau system DuoPlug®, pentru un maxim de stabilitate în procesul de frezare, cu utilizare pe mașini HSC și pe centre de prelucrare mici și dinamice. Frezele de diametre mici pot înlocui frezele din carbură monobloc, în special în aplicații cu cavități adânci unde lungimea sculei este defcitară. Modularitatea și multiplele combinații cu prelungitoare antivibrație din carbură permit accesul în locașe adânci și înguste.

Două tipuri de plăcuțe cu raza reală R2, dintr-o carbură extrem de dură tip HSC05 și cu grăunte ultrafn (< 0.1 µm) rezolvă degrosarea oțelurilor. Acoperirea face diferența: PVTi pentru materiale moi, călite până la 55 HRC și fonte și PVTiH pentru materiale foarte dure în plaja de 60 + 2 HRC sau alte aliaje greu așchiabile. Plăcuțe pentru prelucrarea aluminiului și a oțelului inoxidabil completează portofoliul de plăcuțe R2.

Geometria corpului și a plăcuței oferă siguranța dorită în frezare. Unghiul axial negativ de -4° al corpului asigură stabilitatea frezei. Unghiul de așezare de 11° este optimal pentru degroșare și prelucrări în materiale calite, iar unghiul de atac de 93° permite frezei să lucreze fără vibrații. Forțele de așchiere sunt minime datorită unei plăcuțe rectifcate, ascuțite și fără spărgător de așchie.
Noul sistem de frezare a câștigat rapid încrederea clienților noștri, începând cu matrițerii, care le utilizeaza atât în prelucrarea oțelului cât și a graftului, continuând cu cei care execută diverse repere simple și complexe din oțel, aluminium, oțel inoxidabil, superaliaje.

Portofoliul de plăcuțe este completat de plăcuțe R08 pentru semifnisare și fnisare oțel și oțel călit și care confrmă încă o dată conceptul Pokolm: • High Feed • High Speed • High Performance.

Distribuitor în România: Broos Premium Tools SRL
Str. Traian nr. 42, 500332 Brașov
Tel.: 0268 541841, Fax: 0268 540014
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.