MSC Apex este o nouă platformă de analiză CAE (Computer Aided Engineering) cu o înaltă performanţă, ce oferă utilizatorului largi capabilităţi de modelare şi analiză cu elemente fnite. Acest nou program a fost lansat cu scopul de a deveni platforma de bază pentru noua tehnologie dezvoltată de MSC Software Corporation. Componentele MSC Apex vor deveni disponibile în mai multe etape.


MSC Apex Modeler este primul component din MSC Apex lansat pe piaţă de MSC Software. Modulul este dedicat stadiilor iniţiale de modelare a structurilor: importul de geometrie, efectuarea de simplifcări, repararea geometriei importate, creare de mesh, modifcare de mesh în concordanţă cu modifcările de geometrie efectuate.
Noua platformă MSC Apex este uşor de utilizat, orice acţiune asupra geometriei sau asupra structurii de elemente fnite are asociat un tutorial, un exemplu sau un help senzitiv. Un set de comenzi apare pe ecran doar în momentul în care utilizatorul are nevoie de acesta. În rest ecranul este păstrat cât mai liber cu putinţă. Utilizatorul are de asemenea acces la o arborescenţă în care sunt memorate toate acţiunile realizate asupra modelului, putându-se efectua modifcări sau reveniri asupra acestora.
Sunt de asemenea accesibile diferite fltre de vizualizare sau pentru arborescenţă, pentru a se putea identifca mai usor entităţile de geometrie, de mesh sau de material căutate.

Facilităţi oferite de platforma MSC Apex

- Modelare directă

Modelarea directă dă posibilitatea utilizatorului de a opera în mod intuitiv pe geometrie. De exemplu, în cazul când două suprafeţe nu sunt unite, utilizatorul prinde cu mouse-ul un capăt de suprafaţă şi îl trage până unde doreşte. În cazul că doreşte modifcarea unei entităţi, gaură, rază etc. o poate face pur şi simplu prin selecţie, asociere de valoare numerică sau din mouse.

- Realizarea directă a structurii de elemente fnite

Orice modifcare de geometrie atrage după sine şi modifcarea structurii de elemente fnite asociată respectivei geometrii. De asemenea utilizatorul are la dispoziţie mai mulţi algoritmi de creare a structurii de elemente fnite. În orice moment se poate vizualiza de asemenea şi calitatea structurii de elemente fnite în funcţie de o multitudine de criterii: planeitate, distorsiune etc.

- Înlăturarea componentelor de geometrie neesenţiale şi realizarea structurii de elemente fnte în accord cu alura geometriei.

Odată cu importul de geometrie, apar o serie de entităţi care îngreunează generarea structurii de elemente fnite: suprafeţe de mici dimensiuni, suprafeţe suprapuse sau distorsionate. MSC Apex are algoritmi de înlăturare a acestor entităţi.
Generarea structurii de elemente fnite trebuie să ţină cont de anumite elemente de geometrie: raze de curbură, găuri, teşituri, etc. Utilizatorul are la dispoziţie unelte pentru a gestiona mesh-area acestor elemente.

- Extragerea suprafeţelor mediane

Pentru simplifcarea discretizării în elemente fnite, utilizatorul poate opta pentru trecerea de la o geometrie compusă din solizi 3D la una compusă din suprafeţe 2D.
MSC Apex, prin ansamblul uneltelor de care dispune facilitează într-un mod deosebit de efcient această tranziţie.

- Introducerea în platforma MSC Apex a unui solver de analiză cu elemente fnite cu totul inovator, diferit de solverul clasic.

Acest solver se bazează pe o tehnologie de creare automată de superelemente pentru fecare component,
pentru o mai usoară abordare şi gestionare a structurilor complexe cu multe componente.
MSC Apex Modeler este primul modul din ceea ce se doreşte a f viitoarea platformă CAE lansată pe piaţă de compania MSC Software. Este un program cu adevărat dintr-o nouă generaţie. Prin facilităţile oferite, prin solverul din spatele său precum şi prin interacţiunea cu utilizatorul, acest program revoluţionează conceptul de modelare cu elemente fnite şi chiar conceptul de Computer Aided Engineering.

500301 – Braşov, ROMÂNIA
Str. Mugurului nr. 4
www.magic-engineering.ro
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: +40 (0)268 33 71 41
+40 (0)745 18 62 75
Fax: +40 (0)268 33 71 49