Firmele de prelucrări mecanice angrenate în industria auto au ca și componențe de bază, cunoașterea proceselor de producție și relații strânse cu furnizorii locali de servicii, însă au un grad scăzut de inovare.

Producătorii de componente se confruntă din ce în ce mai des cu dificultăți în a răspunde cerințelor în creștere ale clienților, iar în ultima perioadă, multe din firmele de producție au început să implementeze sisteme de management al calității specifice industriei, ISO-TS și APQP, însă pentru a rezista într-un mediu atât de competitiv sunt constrânse să regândească procesele de producție, dar și să investească în cercetare - dezvoltare.

Soluția 3DEXPERIENCE Mold & Tooling Design se adresează firmelor producătoare de ștanțe, matrițe și dispozitive, venind în întâmpinarea problemelor întâlnite în acest domeniu prin omogenizarea și digitalizarea proceselor premergătoare producției, oferind o soluție integrată, de la proiectare la fabricația de scule.

Platforma 3DEXPERIENCE, înglobează toate soluțiile software Dassault Systèmes: CATIA, DELMIA, ENOVIA, SIMULIA, EXALEAD, NEATVIBES, 3DSWYM, 3DVIA, GEOVIA, SOLIDWORKS.

Prin platforma 3DEXPERIENCE, Dassault Systèmes, oferă o infrastuctură software pentru fiecare departament al companiei dumneavoastră, de la marketing și vânzări la inginerie și producție, astfel, deși are o natură extrem de variată, informația este adăugată o singură dată și devine accesibilă oricui îi este necesară. În acest mod, se economisesc timp și resurse, se diminuează probabilitatea de a comite erori și se facilitează accesul la informație, actualizată în timp real.

Aplicația Mold & Tooling Design, se adresează proiectanților de ștanțe și matrițe, iar cu ajutorul acestei aplicații, procesul de proiectare devine mai rapid prin automatizarea sarcinilor repetitive și asistența utilizatorului în luarea deciziilor.

Soluția 3DEXPERIENCE Mold & Tooling Design conține în baza de date o listă de componente standardizate care se poate completa importând multiple formate CAD.

Funcția „Draft Analysis“ este foarte utilă firmelor producătoare de matrițe, deoarece oferă posibilitatea de a analiza dacă piesa proiectată poate fi injectată.

O noutate față de CATIA V5 este workbench-ul „Electrodes“, cu ajutorul căruia aveți posibilitatea de a proiecta rapid electrozi, precum și documentația aferentă.

Funcția „Part Comparison“ oferă posibilitatea de a analiza instanțe diferite ale unei piese din care rezultă elementele modificate (ex.: degajări sau zone de contact), ce se pot propaga mai departe cu ușurință în modelarea matriței.

Aplicația 3DEXPERIENCE Mold & Tooling Design este disponibilă, atât în varianta „On Premise“ (instalarea locală a soluțiilor Dassault Systèmes, folosind infrastructura companiei), cât și în varianta „On CLOUD“ (datele sunt stocate în mod securizat pe un server extern, conducând la reducerea costurilor IT aferente infrastructurii necesare platformei).

Nu ezitați să ne contactați pentru a vă oferi acces GRATUIT 30 de zile la varianta „On CLOUD“ a soluției 3DEXPERIENCE Mold & Tooling Design! Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.