17 Mai 2017: Sistec Next Docs, firmă membră a grupului Sistec - unul dintre cei mai importanți integratori IT de pe piața locală, a obținut în data de 08.05.2017 reacreditarea Ministerului pentru Societatea Informațională pentru a desfășura activități de management ale arhivei electronice în condițiile Legii nr. 135/2007.

Astfel, Sistec Next Docs oferă servicii de arhivare electronică care constau în externalizarea tuturor operaţiunilor privind arhivarea electronică a documentelor în conformitate cu cerințele cadrului legal existent:

a) Legea nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică;
b) Ordinul ministrului MCSI nr. 493/15.06.2009 privind normele tehnice şi metodologice pentru aplicarea Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică;
c) Ordinul ministrului MCSI nr. 489/15.06.2009 privind normele metodologice de autorizare a centrelor de date.

Sistec Next Docs este astfel autorizat ca administrator de arhivă electronică şi are de asemenea 3 centre de date (București și Cluj Napoca) autorizate de către MCSI unde asigură condiții de securitate a informațiilor care minimizează riscurile de compromitere și acces neautorizat la datele gestionate cu ajutorul arhivei electronice.

“Prin oferirea serviciilor de arhivare electronică, Sistec Next Docs garantează degrevarea clienților de obligațiile de îndeplinire a cerințelor impuse de acreditare precum și de costurile ridicate de investiții și operare aferente implementării pe cont propriu a unei astfel de soluții, în conformitate cu prevederile legale” declară dl. Radu Dinescu, Managing Director Sistec Next Docs.

Pentru livrarea acestor servicii, deținem:

• Personal specializat în domeniul arhivistic, al securității informațiilor și al administrării bazelor de date;
• Servere redundante care sunt plasate în locații diferite, pe falii tectonice diferite;
• Măsuri de protecție împotriva accesului fizic neautorizat la sistemele și la datele gestionate (CCTV, pază permanentă, acces controlat etc);
• 2 Centre de excelență în arhivare electronică și 3 centre de date acreditate;
• Sistem de Management Integrat (ISO 9001, 27001, 18001 și 14001);CUI: RO 24758585
• Certificare pentru managementul serviciilor IT (ISO 20000).

Beneficiile imediate ale unui sistem de arhivare electronică a informațiilor și documentelor din cadrul unei companii se referă la simplificarea fluxului informațional și la reducerea costurilor operaționale. Pe termen lung, productivitatea și eficiența angajaților vor crește ca urmare a simplificării procesului de căutare și a accesului la informație iar acțiunile ulterioare se vor baza pe decizii mai bune și mai eficiente. 12 din primele 20 de bănci folosesc deja soluțiile și serviciile noastre, iar 9 dintre cele mai mari 15 companii de asigurări ne sunt clienți. Potrivit unui studiu PwC, 63 % din organizații au deja o strategie și implementează cel puțin un proiect în legatură cu transformarea digitală, iar peste 71% consideră că serviciile de tip Cloud oferă scalabilitate și posibilitatea de a optimiza costurile.

Date de contact pentru presă:

Raluca Vasilescu – Marketing Manager
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | 0725 663 272