Noul Sistem de măsurare optic QUICK IMAGE 2-D2015 — Mitutoyo lansează şi în Europa noul model Quick Image 2-D sistemul de măsurare optic. Noul model este prevăzut cu funcţii noi, care cresc acurateţea şi simplifică modul de operare – măsurare printr-un singur click.

Designul lentilelor telecentrice oferă un câmp vizual şi adâncime de focusare mai mare, facilitând măsurarea pieselor de înălţimi diferite în acelaşi timp, până la diferenţe de înălţime de 22 mm, printr-o singură apăsare de buton. Noul model permite măsurarea pieselor identice multiple printr-o singură apăsare de buton, indiferent de poziţia acestora pe masa de lucru, afişând rezultatele măsurării în timp real, direct pe imaginea pieselor de pe monitor, facilitând astfel verificarea şi monitorizarea rapidă a toleranţelor admise. Iluminarea mesei este asigurată cu LED inelar prin patru cvadrante, iar camera color 3-MP permite măsurarea utilizînd imagini de rezoluţie înaltă.

Software-ul nou QIPAK V.5 0 pe baza de operare Windows 7 Professional de 64 biţi, livrat împreună cu sistemul PC, creşte semnificativ capacitatea de prelucare a datelor, uşurând modul de operare şi facilitând crearea de programe de măsurare chiar şi de către începatori in acest domeniu. Măsurarea cu acest model nu mai depinde de calificarea operatorului, fiind necesara o singura apăsare pe buton pentru a realiza procesul de măsurare.