Comunitatea din jurul programului global dedicat dezvoltatorilor Universal Robots+ (UR+) este conceput pentru a oferi beneficii tuturor părților implicate în dezvoltarea de noi componente pentru soluțiile Universal Robots – de la dezvoltatori și distribuitori la clienți finali și compania Universal Robots însăși.

Acest nou „ecosistem de produse” constă într-un showroom în care dezvoltatorii își pot expune componentele robotice – precum sisteme de vizualizare, produse software sau grippere – și o comunitate unde dezvoltatorii din toată lumea pot schimba între ei cunoștințe tehnice care îi pot ajuta să îmbunătățească și să diversifice modurile și destinațiile de utilizare ale coboților Universal Robots.

Rezultatul final al acestei platforme cuprinzătoare de colaborare va fi o largă selecție de aplicații plug&play care sunt gata de a fi utilizate cu gama de produse Universal Robots.

Funcții certificate

Soluțiile generate în cadrul Universal Robots+, denumite UR+ deoarece extind capacitățile roboților colaborativi Universal Robots, pot fi componente robotice de toate tipurile. Acestea pot cuprinde efectori de capăt de braț (precum grippere și șurubelnițe), soluții software (precum pluginuri software dezvoltate prin intermediul UR+ Software Development Kit (SDK), software de simulare și programare a sistemelor robotice), precum și accesorii robotice, cum ar fi sisteme de vizualizare și ghidaje pentru cabluri.

De asemenea, dezvoltatorii pot aplica pe produsele lor certificarea Universal Robots+. Aceasta garantează că un anumit produs a fost instalat cu succes, ca parte a unei implementări de soluții robotice Universal Robots, la punctul de lucru al unui client, unde și-a dovedit succesul în exploatare.

Coboții deschid noi perspective

Un exemplu de aplicație UR+ prezentată în showroomul Universal Robots+ este camera video plug&play dezvoltată de producătorul canadian Robotiq.

Robotiq produce senzori robotici și grippere flexibile, concepute pentru a le ușura întreprinderilor mici și mijlocii din practic toate industriile accesul la beneficiile automatizării, la un preț avantajos.

Noul sistem de vizualizare Robotiq este o soluție plug&play care poate fi instalată pe brațul robotic Universal Robots în numai cinci minute, prin intermediul unui port USB, fără a fi nevoie de un computer pentru a instala, programa sau controla camera video. Toate aceste operațiuni pot fi realizate direct din interfața de utilizare a brațului robotic.

Odată robotul echipat cu camera video, controllerul acestuia poate instrui brațul robotic să recunoască obiecte situate în zona sa de lucru. După finalizarea acestui proces, robotul poate recunoaște respectivele obiecte în mod autonom, chiar dacă acestea se află în diferite poziții din zona de lucru, permițând astfel o colaborare mai strânsă și mai eficace între om și robot.

Accesul la showroom

Înainte de toate, dezvoltatorii se bucură de accesul la un showroom unde își pot expune și comercializa gratuit produsele în rândul unui grup țintă relevant. De asemenea, în procesul de dezvoltare a acestor produse ei au ocazia unică de a avea acces la suport tehnic direct din partea Universal Robots – oferit de asemenea cu titlu gratuit. Dezvoltatorii pot chiar aplica pentru a împrumuta roboți UR pe care să își testeze produsele.
Utilizatorii finali beneficiază de accesul la o platformă unde pot căuta și găsi rapid soluții personalizate și certificate pentru nevoile lor specifice legate de automatizarea proceselor, fapt ce le permite să nu piardă deloc timp cu implementarea viitoarei soluții Universal Robots.