SKF oferă acum mașinilor unelte capacitatea de a funcționa mai rapid, pe o perioadă mai mare de timp

În calitate de utilizator, vă confruntați cu multe provocări, de la nevoia de reducere a costului total de exploatare, până la creșterea eficienței generale a echipamentelor. SKF înțelege acest lucru și oferă o gamă completă de produse și servicii ce pot fi livrate eficient, la nivel local, în întreaga lume.

 

Rulmenți pentru o performanță îmbunătățită

Rulmenții de precizie oferă performante prin precizie, rigiditate, capacitate de încărcare și viteze mai mari, reducerea nivelului de căldură generat ă și a nivelului de vibrații. SKF oferă rulmenți de super precizie în gama radial-axiali și cilindrici cu bile, rulmenți de super precizie personalizați, piulițe de precizie și soluții pentru mașini unelte. Rulmenții standard SKF sunt bine cunoscuți pentru calitatea lor superioară și durata de viață îndelungată.

Rulmenții de înaltă precizie din NitroMax pot atinge durate de viață semnificativ mai mari, în comparație cu rulmenții din oțel aliat carbon–crom, datorită oțelului special cu un conținut extrem de redus de impurități.

Rulmenții hibrizi de super precizie cu bile ceramice reduc frecarea până la 15% în comparație cu versiunile realizate cu elemente de rostogolire din oțel. Acest lucru scade temperatura la turații mari și extinde durata de viață a rulmentului și a lubrifiantului.

 

Soluții de mentenanță predictivă

SKF Machine Tool Observer IMx este un sistem on-line care monitorizează și înregistrează continuu semnalele și fenomenele neobișnuite ce apar la arborii principali ai mașinilor-unelte, cum ar fi depășirea pragului de alarmă a semnalului măsurat, activarea unei alerte pe e-mail, stocarea parametrilor și analiza avansată a stării de funcționare a echipamentelor.

SKF Spindle Assessment Kit este alcătuit dintr-un analizor SKF Microlog care permite verificarea ușoară a dezechilibrului, a stării rulmenților, a bătăii axului, a rigidității, a vitezei și preciziei de funcționare. Kitul poate fi, de asemenea, integrat într-un sistem de management al întreținerii mașinii.

 

Soluții de lubrifiere

În comparație cu sistemele clasice de ungere și răcire cu presiune ridicată aferente sculelor aschietoare, sistemele SKF LubriLean, cu cantitate minimă de lubrifiere (MQL) pot contribui la reducerea consumului de energie, precum și la reducerea semnificativă a consumului de apă și lubrifianți.

Studiile efectuate de industria constructoare de autovehicule demonstrează că se pot obține economii de energie de peste 50%, iar în unele cazuri și chiar de peste 90%.

SKF Managementul Lubrifierii : Experții noștri oferă consultanță și instruire pentru a optimiza condițiile de lubrifiere, asigurând cunoștințele necesare pentru ca lubrifiantul potrivit să ajungă la punctul de ungere corect în cantitatea necesară, la momentul potrivit, folosind metoda corectă.

 

Soluțiile de lubrifiere includ:

  • Unități de ungere cu ulei pentru arbori principali și sisteme de lubrifiere cu vaselină
  • SKF Compact Greaser pentru ghidaje liniare și rulmenți
  • Sisteme de lubrifiere centralizate îmbunătățite pentru ghidajele liniare, șuruburile și lanțurile de mașini unelte
  • Vaselină pentru rulmenți, inclusiv vaselină specială pentru arborii principali ai mașinilor unelte, precum și testarea lubrifianților pentru a determina gradul de îmbătrânire.