EMO MILANO 2021

UNITED GRINDING GROUP LANSEAZA C. O. R. E – CUSTOMER-ORIENTED REVOLUTION

MAȘINILE-UNELE – ADAPTATE PENTRU VIITORUL DIGITAL

Producția industrială a viitorului este conectată. Conectivitatea mașinii este expresia cheie. O serie de cerințe trebuie îndeplinite înainte ca rețeaua să fie posibilă sau utilizabilă. UNITED GRINDING C.O.R.E. — Revoluția orientată către client asigură aceste cerințe. „Viitorul digital începe cu C.O.R.E.”, subliniază CEO Stephan Nell.

 

Noua arhitectură hardware și software revoluționară a fost dezvoltată de specialiștii grupului și a avut premiera la EMO 2021 de la Milano. Aceasta deschide posibilități remarcabile pentru crearea de rețele, controlul și monitorizarea procesului de producție și, prin urmare, pentru optimizarea procesului. Mai mult decât atât: C.O.R.E. aduce experiența de utilizare a operatorilor în lumea generației smartphone-ului.

Când discuția publică despre a patra revoluție industrială, Industry 4.0, s-a intensificat cu câțiva ani

în urmă, UNITED GRINDING Group a luat decizia de a investi mai mult în viitorul digital, împreună ca grup — nu numai în cel al grupului, ci mai ales în viitorul clienților săi. Astfel a început dezvoltarea C.O.R.E. Scopul și obiectivul central al acestei dezvoltări a fost asigurarea creșterii conectivității, adică schimbul de date dintre oameni, mașini și mediul de producție și pentru a crea baza pentru funcționarea aplicațiilor moderne IoT. În plus, o operare intuitivă trebuia să fie activată pentru a ușura munca reglorilor de mașini, a operatorilor de mașini și a personalului de întreținere. C.O.R.E. a transformat această viziune în realitate – într-un mod revoluționar.

Operare intuitivă

Are aspectul unui smartphone gigantic: afișajul multitouch full HD de 24 de inchi caracterizează mașinile-unelte de următoarea generație, echipate cu noua tehnologie C.O.R.E.. Navigarea funcționează ca pe un smartphone, folosind „atingere” și „glisare”. De asemenea, clienții pot configura interfața cu utilizatorul în funcție de cerințele lor individuale și pot personaliza cele mai importante funcții și afișaje de operare conform preferințelor personale - similar cu prezentarea generală a aplicației de pe ecranul de pornire al unui smartphone.

Datorită noului sistem de acces, care funcționează prin intermediul unui cip RFID personalizat, profilul de utilizator individual este încărcat automat. Acest lucru nu numai că facilitează conectarea și deconectarea de la aparat, dar este și mult mai sigură. Un alt avantaj: un profil de personaj este stocat pentru fiecare utilizator, astfel încât utilizatorii să vadă doar informații relevante pentru fiecare dintre ei. Acest lucru reduce complexitatea și ajută la prevenirea erorilor.

Când vine vorba de reducerea complexității, se observă și faptul că noul panou C.O.R.E. nu are practic taste. Există un comutator rotativ proeminent pentru anularea vitezei de avans, permițând reglarea axelor printr-o simplă rotire.

Utilizarea aceluiași panou C.O.R.E. pentru toate mărcile grupului simplifică, de asemenea, operarea mașinii și ușurează instruirea — oricine știe să opereze o mașină UNITED GRINDING, le poate opera pe toate.

C.O.R.E. este mai mult decât un simplu panou de control inovator

Noul panou de control atrăgător este, desigur, doar aspectul vizibil pentru utilajele echipate cu noua tehnologie C.O.R.E.. „Au existat și dezvoltări inovatoare majore în spatele carcasei mașinii”, subliniază Christoph Plüss, CTO al UNITED GRINDING Group. C.O.R.E. OS, un sistem de operare complet, este instalat pe un PC industrial de înaltă performanță, C.O.R.E. IPC. Acesta servește ca un portal IoT și găzduiește toate aplicațiile software. C.O.R.E. OS este, de asemenea, compatibil cu toate comenzile CNC utilizate la UNITED GRINDING.

În plus, noua tehnologie deschide o mulțime de oportunități pentru conectivitate. Nu numai că toate mașinile cu tehnologia C.O.R.E. de la UNITED GRINDING Group va fi conectată în rețea, dar și sisteme de terță parte, prin interfețe implementate precum umati. Acest lucru deschide accesul direct la UNITED GRINDING Digital Solutions’ offerings TM pe mașină - de la servisarea de la distanță la monitorul de service și la monitorul de producție. De exemplu, sprijinul echipei de asistență clienți a Grupului poate fi solicitat direct la panoul C.O.R.E.. O funcție de chat asigură suport rapid și ușor, iar camera frontală integrată permite chiar și apeluri video.

Cel mai important benchmark – experiența utilizatorului

În procesul de dezvoltare al C.O.R.E., care a durat câțiva ani, experți în software și proces de la toate mărcile Grupului UNITED GRINDING și-au pus în comun expertiza pentru a proiecta o arhitectură software de neegalat. „Experiența utilizatorului, adică experiența imediată a utilizatorilor, a fost întotdeauna prioritatea noastră principală”, explică CTO Plüss. Dintr-un motiv întemeiat abrevierea C.O.R.E. reprezintă Customer Oriented R E volution - revoluția orientată către client.

În zona sistemelor de operare și a arhitecturilor software ale mașinilor-unelte, C.O.R.E. este un salt cuantic, subliniază CEO-ul companiei Stephan Nell. „Acest lucru înseamnă că mașinile noastre sunt pregătite pentru viitorul digital. Tehnologia C.O.R.E., prezentată pentru prima dată la EMO 2021 de la Milano. este încă în curs de dezvoltare. „A șezăm fundația pe care să putem construi”, explică Plüss. „Dezvoltarea va continua în mod permanent . Datorită structurii flexibile și modulare a arhitecturii software, vom adăuga continuu noi funcții și aplicații. Intenționăm să valorificăm puterea concentrată de dezvoltare de software a grupului nostru în beneficiul clienților noștri.” Scopul nostru este de a inspira clienții cu un flux regulat de noi versiuni de software C.O.R.E. și, astfel, să contribuim activ la modelarea viitorului digital. În acest fel, Grupul rămâne fidel obiectivului său final de a- i face pe clienții săi și mai de succes.

C.O.R.E. dintr-o privire

Sistem de bază

  • Sistemul de operare al mașinii

  • PC industrial puternic

  • Conectivitate Ethernet

  • Diverse interfeţe şi protocoale

  • Securitatea datelor

Interfață om-mașină

  • Ecran multitouch modern de 24 inchi

  • Interfață configurabilă specifică utilizatorului

  • Operare uniformă, intuitivă

Despre UNITED GRINDING Group

UNITED GRINDING Group este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de mașini de precizie pentru rectificare, eroziune, laser, măsurare și prelucrare combinată. Cu aproximativ 2500 de angajați în peste 20 de unități de producție, service și vânzări, Grupul este organizat într-un mod eficient și orientat către client.

Prin mărcile MÄGERLE, BLOHM, JUNG, STUDER, SCHAUDT, MIKROSA, WALTER și EWAG, precum și prin centrele de competență din America și Asia, UNITED GRINDING oferă o gamă largă de expertiză în aplicații, un portofoliu extins de produse și o gamă largă de servicii pentru rectificare planăsuprafață, de profil, cilindrică și de prelucrare a sculelor. În plus, un centru de competență pentru fabricarea aditivă este operat sub marca IRPD.

Contact pentru mass-media:

Inke Myschker

Head of Marketing & Communication

UNITED GRINDING Group

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Phone: +41 31 356 0128