OPERARE SIMPLA, AMPRENTA MICA LA SOL

Cu roboLoad, STUDER prezintă un nou tip de sistem de alimentare pentru mașinile CNC de rectificat cilindric interior cu rază.

Problema sistemelor de alimentare pentru mașini de rectificat cilindric interior cu rază CNC nu a fost niciodată nu a fost atât de simplă ca acum.

Caracteristicile speciale ale acestor mașini, cum ar fi înălțimea capului de lucru și restricțiile geometrice asociate, au făcut ca dezvoltarea unei soluții de manipulare să fie o provocare majoră. STUDER a dezvoltat acum un sistem care nu numai că îndeplinește cerințele geometrice, dar are și o amprentă relativ mică și un raport preț-performanță imbatabil. Pentru utilizator, STUDER roboLoad poate fi operat fără cunoștințe de programare; permite o mare flexibilitate în producție și un grad ridicat de confort de operare.

La mașinile de rectificat cilindric interioar cu rază STUDER S121, S131 și S141 - care, de exemplu, sunt utilizate în industria ambalajelor, pentru producerea matrițelor - axa automată B are o zonă de rotație de la -60° la +91°. „De aceea, echipamentul de automatizare trebuie să iasă din mașină pentru a-i oferi libertatea de a se roti”, explică Daniel Schafroth, Systems Division Manager la STUDER.

Capacitate mare de depozitare

De aceea, STUDER a dezvoltat acum roboLoad, un încărcător extern care, cu o lățime de 1,50 metri (59,06"), are doar jumătate din lățimea mașinii în sine. „Acest lucru nu este nesemnificativ”, subliniază Schafroth, „Pentru că suprafața pode lei din halele de producție moderne trebuie utilizată eficient.” În acestă suprafață relativ mică, roboLoad oferă mult spațiu pentru piese de prelucrat pe șase tăvi, fiecare măsurând 1080 x 320 milimetri (42,52 x 12,6”).

Tăvile sunt încărcate manual. „Nu vorbim aici de producție pe scară largă, ci de producție fără operatori, în timpul schimbului de noapte, de exemplu, sau de a folosi bine pauzele din alte procese de producție”, subliniază Schafroth. Orice program de rectificare poate fi apelat pentru piesele de prelucrat. STUDER roboLoad le procesează și plasează fiecare piesă de prelucrat înapoi în același loc după prelucrare.

Avantaj de vânzare unic: operarea simplă

Factorul decisiv în dezvoltarea STUDER roboLoad a fost simplitatea operațiunii. Expertul de configurare dezvoltat de specialistul în automatizare WENGER din Winterthur nu necesită cunoștințe de programare ale reglorului sau ale operatorul mașinii. „Pașii de manipulare sunt ghidați prin grafica intuitivă de pe ecranul mare, de 19 inchi”, explică directorul general Michael Wenger.

De 25 de ani avem un parteneriat de dezvoltare de succes cu WENGER”, explică Daniel Schafroth. Cerința pentru partener de această dată a fost: un operator ar trebui să poată configura o nouă piesă de prelucrat, inclusiv schimbarea fălcilor de prindere, în decurs de numai 15 minute. „Și am reușit”, este încântat să spună Wenger.

 

roboLoad în detaliu:

 • Robot: Fanuc M10-iD 10L

 • Siemens Simotion Control

 • Prehensoare cu fălci schimbabile rapid, configurabil la:

  • Un singur prehensor pentru piese de până la 7 kg sau

  • Prehensor dublu pentru piese de până la 2,8 kg

 • Diametrul maxim al piesei prelucrabile:

  • Diametru 260 mm

  • Lungime 10 - 100 mm

 • Depozitare piese de prelucrat: 6 tăvi, fiecare 1080 x 320 mm

 • Panou de control tactil intuitiv, de 19 inchi

Contact mass-media la Fritz Studer AG

Michèle Fahrni

+41 33 439 12 79

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.