Soluțiile de prelucrare pentru industria de matrițe furnizate de GreenBau Tehnologie vă oferă capacitatea și flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a concura eficient în fabricarea reperelor.

Matrițele din noua generație sunt tehnic dificil de prelucrat, iar concurența pe această piață mondială este dinamică. Succesul depinde de capacitatea producției dvs. de a îndeplini cerințele clienților dvs. privind repetabilitatea, precizia și viteza de prelucrare. Aceasta înseamnă că trebuie să utilizați cea mai eficientă tehnologie de prelucrare disponibilă.

Okuma are soluții de prelucrare matrițe și tehnologie eficientă pentru a vă oferi un avantaj competitiv în această industrie: de la matrițe de turnat sub presiune, matrițe de injecție, matrițe de modelat tabla (caroserie auto) sau matrițe de debitare, indiferent de duritatea materialelor de prelucrat.

Când lucrezi cu mașini-unelte de calitate livrezi piese prelucrate de calitate

Producătorii de matrițe care folosesc mașinile-unelte Okuma știu că sunt mașini CNC robuste și grele, stabile. Folosind fontă de înaltă calitate în producția batiului la toate mașinile noastre, iar piesele turnate sunt tratate în mod natural, fără procese de accelerare.

Unele mașini încorporează chiar și un „sistem de ghidare hibrid” care combină o cutie cu ghidaje liniare cu role, care oferă în cele din urmă cele mai bune avansuri în prelucrare.

Tehnologii inteligente de prelucrare

Tehnologiile mașinilor OKUMA au fost concepute pentru a îmbunătăți calitatea suprafețelor prelucrate utilizând sistemul Thermo-Friendly, pentru a preveni coliziunile și evita vibrațiile, pentru a efectua o calibrare precisă și a reduce timpii de producție.

Super-NURBS

Una dintre tehnologiile noastre avansate specifice, Super-NURBS oferă avantaje cheie pentru industria matrițelor. Aceasta permite utilizarea unor viteze de prelucrare ultra-ridicate și obținerea de suprafețe mai netede – fără a mai necesita finisare sau rectificare ulterioară.

Compensează automat imperfecțiunile din prelucrările parțiale și permite obținerea unor suprafețe de înaltă calitate, fără urme ale sculelor. Reduce timpii de rectificare sau chiar îi anulează, se elimină formele imperfecte pentru a reproduce exact suprafața din proiectul CAD/CAM.

Centrul de prelucrare dublă-coloană pentru suprafețe 'perfecte'

Centrul de prelucrare tip portal (dublă coloană) seria MCR-S (Super) combină mai multe tehnologii de ultimă generație și este predestinat pentru producerea matrițelor de cea mai înaltă calitate.

Deoarece procesul de fabricație a matrițelor este foarte sensibil la schimbările de temperatură, Okuma a echipat MCR-S cu conceptul Thermo-Friendly. Un senzor de calibrare pivotant permite măsurarea precisă la marginea mesei de prelucrare și asigură precizia tuturor etapelor de producție. Hyper-Surface face ca post-procesarea manuală să devină învechită și scurtează timpul necesar prelucrării semifabricatului. Mașina oferă rate foarte mari de prelucrare și atinge 710 cm / min, viteză remarcabilă la frezarea frontală.

Oțeluri speciale pentru matrițe

Cel mai dur oțel de scule pre-călit din lume, Toolox® poate fi utilizat în aplicații aproape fără sfârșit. Cu combinația sa de duritate și rigiditate superioare, precum și prelucrabilitatea excelentă, stabilitatea dimensională, detalii mari, rezistența la oboseală și proprietățile garantate, veți găsi cu siguranță o utilizare bună pentru aceasta.

Tehnologie „Laser Metal Deposition” pentru recondiționare matrițe

De asemenea, renumitele mașini multi-funcționale din gama MULTUS U și cu tehnologie aditivă LMD („Laser Metal Deposition”) seria LASER EX au posibilitatea de a recondiționa matrițele uzate.

Sau chiar se pot copia matrițe folosind sistem de scanare 3D și aplicațiile necesare, iar datele sunt apoi direcționate spre mașina CNC (MU-6300V-LASER-EX în cazul acesta), eroarea de „clonare” este sub 3-4 µm.

Mașini-unelte CNC OKUMA pentru prelucrat matrițe

Strunguri

SERIA GENOS L

SERIA GENOS LII

SERIA GENOS M

SERIA LBIII

Multifuncționale

SERIA MULTUS B

SERIA MULTUS BII

Centre în 5-axe

GENOS M460V-5AX

Centre Verticale

SERIA GENOS M

SERIA MU-V

SERIA MB-V

MP-46V

Dublă coloană

SERIA MCR

MCR-S

MCR-BV

Link website https://greenbau.ro/solutii-de-prelucrare-industria-de-matrite/