Companiile din zona de vest au o noua oportunitate de a pregati operatori si programatori CNC prin deschiderea Centrului de training tehnic la CERC Timisoara

Allmetech, companie romaneasca ce ofera solutii integrate pentru prelucrarile mecanice prin aschiere, a incheiat de curand un parteneriat cu CERC Timisoara (Centrul Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive) pentru infiintarea unui Centru de training tehnic in parcul industrial Freidorf din Timisoara. Noul Centru de training este dedicat companiilor din zona de vest a Romaniei, pentru a oferi sprijin in dezvoltarea pregatirii tehnice a operatorilor si programatorilor. Dotarea tehnica de care dispune este versatila si moderna, gandita special pentru a raspunde la specificul de formare profesionala a cat mai multor companii din domeniul prelucrarii metalelor.

Dotarea tehnica a Centrului de training:
- 2 masini educationale Emco: strung TURN 60 si freza MILL 55 pe care, datorita sistemului interschimbabil, patent EMCO, se poate face training pe mai multe comenzi numerice: Siemens, FANUC si Haidenheim
- 7 calculatoare pe care sunt instalate licente de NX CAD CAM de la SIEMENS, licente multiple pentru Fanuc, Siemens si Haidenheim si Winmax 5 (ultima versiune de comanda numerica Hurco)
Astfel, dotarea tehnica permite atat invatarea sistemelor de operare si programare pe FANUC, Siemens, Haidenheim (masinile EMCO), cat si training pe Winmax Hurco si NX CAD CAM.

“Dificultatea in a gasi angajati bine pregatiti reprezinta una dintre principalele provocari ale industriei din zona de vest a Romaniei. Lipsa fortei de munca afecteaza industria si ii incetineste ritmul de crestere. Iar o solutie la aceasta provocare este investitia din partea companiilor in formarea profesionala a angajatilor. In acest fel, personalul necalificat poate deveni calificat in operarea si programarea masinilor-unelte CNC. Acesta este solutia pentru a avea personal tehnic calificat. Companiile gasesc si alte solutii la criza fortei de munca; as aminti aici de atragerea fortei de munca calificate din zone mai sarace ale Romaniei, precum Moldova sau chiar din Republica Moldova. Alte companii atrag forta de munca din Ungaria, din timp ce somajul din vestul României e negativ. Apoi multe companii decid sa investeasca intr-o scoala profesionala in propria fabrica, scoala care actioneaza ca o pepiniera de profesionisti. Oricare ar fi solutia aleasa, recomand departamentului de resurse umane al companiilor industriale sa-si stabileasca o strategie bine conturata de atragere si formare a personalului calificat tehnic.” Ramona Rosca, manager general Allmetech

"Colaborarea dintre autoritatile publice si mediul economic reprezinta cheia succesului în zona de vest. Municipalitatea a realizat la Timisoara, cu fonduri europene, Centrul Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor in Sectorul Automotive - CERC, infrastructura de afaceri ce sustine implementarea unui pachet de servicii si a unor programe de training in beneficiul intreprinderilor din sector. Avem încredere ca prin noul parteneriat cu compania Allmetech, pastram directia misiunii noastre, aceea de sustinere a mediului economic timisorean, cresterea competentelor furnizorilor regionali din domeniul constructiilor de masini/automotive si implicit cresterea performantei sectorului industrial." Claudiu Dragomir, Director CERC

Prin noul Centru de training de la Timisoara si dotarile sale, companiile din zona de vest a Romaniei au acum la dispozitie masini educationale marca Emco pentru formarea profesionala a operatorilor si programatorilor CNC.

Mai multe informatii despre masinile educationale Emco
Producatorul de masini-unelte CNC, cu sediul in Austria si partener Allmetech se deosebeste de restul producatorilor de masini-unelte prin adaptabilitatea masinilor educationale. Mai mult, Emco are un sistem de training industrial patentat si dezvoltat în ultimii 30 de ani, care cuprinde masini educationale, softuri pentru educatie si campus pentru e-learning. Elementul de unicitate al masinilor educationale Emco este sistemul interschimbabil, ceea ce inseamna ca pe aceeasi masina se pot invata mai multe comenzi numerice: Siemens, Fanuc si Heidenhain.

-- Allmetech este o companie romaneasca ce ofera solutii tehnice complete pentru companiile din domeniul prelucrarii metalelor: masini-unelte CNC, service si mentenanta, software CAD CAM, scule si accesorii, aparate de masura si control, solutii de automatizare, formare profesionala a operatorilor si a programatorilor CNC. Cu sediul in Iasi si 14 ani de experienta, Allmetech a realizat in 2015 o cifra de afaceri de 5.000.000 euro

Contact: Monica Cretu/ Coordonator marketing/ 0732.050.050/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.