Compania TOP Metrology a organizat primul Workshop din cadrul Politehnicii Timișoara pentru componente electronice, unde a expus echipamente de ultimă generație, cum ar fi:

Tomograf industrial Nikon XT V 160 pentru inspecție nedistructivă a componentelor electronice
Conceput special pentru utilizarea în hala de producție sau în laboratorul metrologic, XT V 160 poate fi configurat cu component special destinate unei aplicații specifice pentru a optimiza performanța de scanare. Deși inițial a fost conceput ca un sistem manual, XTV 160 poate fi confgurat complet automatizat, pentru a maximiza producția.

- Sursă raze X 160 kV / 20, cu caracteristica de recunoaștere submicronică
- Cameră dublă 4”/6” de 1,45 Mpixeli 12 Biti pentru o intensifcare mai bună a imaginii
- Detector cu panou plat (opțional)
- Manipulator în 5 axe (X, Y, Z, rotire, înclinare)
- Vedere 360° cu opțiune de blocare în zona de interes
- Imagistică în timp real
- Pregătit pentru aplicații CT (opțional)

Microscop SEM Jeol JCM 6000

JEOL NeoScope JCM-6000Plus este un microscop de scanare cu electroni (SEM) capabil să răspundă la nevoile diversifcate ale utilizatorilor. Pe lângă SEM-urile convenționale care ocupă un spațiu mult prea mare, microscopul JCM-6000Plus este de tip benchtop ce are dimensiunile de 330mm (W) x 490mm (D) x 430mm (H). Datorită acestor dimensiuni reduse, este considerat unul dintre cele mai compacte SEM-uri disponibile pe piață.
Microscopul dispune de un controler cu multi-touch screen, ușor de folosit și intuitiv, ce realizează funcții automate precum: auto focus, auto stigmator, auto contrast/ brightness. Controlerul oferă posibilitatea de a afișa două imagini (una live și una de referință), având ca scop compararea rezultatelor.

Sistem video multi-senzor Nikon iNexiv VMA-2520

Sistemele multisenzor din seria iNexiv au fost special concepute pentru măsurători precise și rapide cuprinzând o largă gamă de aplicații. Sunt des întâlnite în măsurarea pieselor rezultate din injecție masă plastică, piese electronice, piese turnate, analiză de suprafețe și multe altele. Seria iNexiv are posibilitatea de a măsura și prin palpare, devenind astfel un sistem multisenzor complet (video + laser + palpare), find echipamentul ideal din laboratorul de metrologie.

Sistem de marcare cu laser

Lasit MicroMArk GN

- Sistemul de marcare cu laser Lasit MicroMark GM este un echipament de tip „desktop” care asigură cea mai economică soluție care satisface o gamă largă de aplicații. Sistemul are deschidere verticală pe toate cele 3 laturi, asigurând un acces ușor atunci când piesele marcate sunt prea voluminoase. Structura robustă are o masă de lucru realizată din aluminiu, cu găuri pentru a asigura o poziționare corectă și ușoară. În sistemul standard este inclus PC-ul cu periferice, pachetele software FlyCad și FlyControl cu actualizări gratuite.
- Zona de marcare este cuprinsă între ø140 și ø220mm, în funcție de obiectivul instalat.
- Zona de lucru 410x530mm, cu o amprentă de 680x750mm și o înălțime maximă de 200mm.