Robotul de sudură 'Automated WIG welding cell' - câștigător la Gala 'Automotive Industry Awards for Excellence' Premiul 'Efficient Technology Award' confirmă performanțe remarcabile în tehnologie pentru Schaeffler

Schaeffler Romania a fost onorată cu premiul ”Efficient Technology Award” la Gala Automotive Industry Awards for Excellence, pentru dezvoltarea în premieră a robotului de sudură, Automated WIG welding cell. Acesta reprezintă o soluție de automatizare și digitalizare de ultimă generație, utilizând unul dintre cele mai avansate procese de sudură.

Evenimentul organizat de Automotive Today recunoaște excelența în industrie, evidențiind proiectele și rezultatele remarcabile ale profesioniștilor și companiilor din domeniu, în cadrul a zece categorii cheie. Recunoașterile oferite reflectă angajamentul pentru dezvoltare și inovație în industrie și, totodată, evoluția specialiștilor din domeniu, prin creativitate, adaptabilitate, planificare și promovare de noi abordări și idei inovatoare.

Schaeffler Romania a fost distinsă cu ”Efficient Technology Award” datorită implementării cu succes a unui proiect inovator de sudură, respectiv dezvoltarea robotului Automated WIG welding cell, care revoluționează procesul de sudare a rulmenților, acordând o atenție deosebită securității și calității. Punctul forte al acestei inovații constă în rolul său central în procesul de producție. Aceasta ușurează semnificativ activitatea sudorilor, reduce riscurile și, astfel, sporește siguranța. Dezvoltarea robotului automatizat reprezintă un salt extraordinar în materie de siguranță și eficiență în sudarea rulmenților mari și este o dovadă a potențialului și a angajamentului Schaeffler România față de inovație, digitalizare și tehnologie de ultimă generație.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Grupul Schaeffler – We pioneer motion De peste 75 de ani, Grupul Schaeffler promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă - pe parcursul întregului ciclu de viață. Schaeffler, ca si Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri, precum și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 15.8 miliarde EUR în 2022. Cu aproximativ 84.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.250 de cereri de brevet în 2022, Schaeffler este a patra cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

In imagine: Dl. Ștefan Gulacsi-Gologan, Director General Schaeffler România, la Gala Automotive Industry Awards for Excellence, în cadrul căreia compania a primit premiul Efficient Technology Award Imagini: Automotive Today

CONTACT:
Ana Bobancu
Manager Communications & Branding
Schaeffler Romania
Brasov
Romania
Tel.+40 268 50-4816
E-Mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.