Timpi reduși de prelucrare și precizie uimitoare pentru toate etapele de prelucrare sunt caracteristicile comune tuturor mașinilor unelte HURCO. Povestea de succes Hurco a început în statul american Indiana în anul 1968, având la bază o inovativă unitate de control computerizată.

 

Cea mai rapidă cale către piese finite

Lucrând în cadrul departamentului de vânzări al Humston Companies, Gerald Roch a înțeles că în cadrul prelucrărilor prin așchiere de serie unicat respectiv serie mică pregătirea manuală a prelucrărilor și controlul acestora reprezintă un proces ineficient din punct de vedere economic. Inginerului i-a venit astfel ideea de a echipa cu un sistem automat de control o mașină de îndoit. Acest lucru poate părea firesc în ziua de azi însă conceptul era complet nou la acea vreme. La început, computerele erau foarte mari și foarte scumpe și se găseau doar în cadrul instituțiilor publice. Cu toate acestea, Roch și partenerul său de afaceri Edward Humston au crezut în această viziune, determinându-i să pună bazele HURCO Companies Inc. în anul 1968 (HU de la Humston, R de la Roch și CO de la Company).

Primul controler automat din lume pentru mașini de îndoit s-a numit ”Autobend”. HURCO a început să vândă acest controler încă din 1969, având un capital de pornire susținut de 21 de acționari privați. Cu toate acestea a mai durat 10 ani până ca această componentă inovativă să se bucure de succes.

Roch a lucrat în continuare la îmbunătățirea produsului Autobend. Implementând un control CNC pe 2 axe, unghiul și lungimea sculei puteau fi precizate în cadrul programului. Autobend a beneficiat și de asistență inovativă la instalare, ceea ce a permis utilizatorilor să instaleze ei înșiși programul. Operatorul de la mașina unealtă a recăpătat astfel controlul asupra procesului de producție.

 

De 50 de ani HURCO este un leader tehnologic

Ideea de bază a lui Gerald Roch a fost urmată în permanență de HURCO: îmbunătățirea rentabilității producției, în special a producției de unicat și producției de serie mică, prin reducerea timpilor aferenți pregătirii și programării. Până în 1974, leaderul tehnologic lansase deja prima mașină de frezat CNC, un produs inovativ care urma să facă parte din nucleul de produse al companiei. Doi ani mai târziu, în 1976, HURCO prezenta prima versiune de programare conversațională. Această interfață conversațională a fost privită ca un pas major înspre dezvoltarea tehnologică viitoare. În anul 1979 mai mult de 30% din veniturile companiei erau generate în afara Statelor Unite ale Americii. Pentru producția componentelor de control erau utilizate din ce în ce mai multe din mașinile unelte proprii HURCO. În anul 1986 HURCO a prezentat prima sa mașină de frezat CNC în 3 axe iar în 2003 primul său centru de prelucrare în 5 axe de tip portal. Prin achizițiile și partenerii HURCO piața de desfacere din Europa era în creștere. Nivelul industrializării din Germania a avut un rol cheie: din 1988 HURCO GmbH situată în Pliening lângă Munchen a preluat partea de vânzări și service clienți pentru întreaga Europă.

Încă de la început HURCO a investit în principal nu doar în produse noi dar și în dezvoltarea continuă a celor existente. Compania are în rândul angajaților un mare număr de ingineri, mecanici și specialiști IT. În anul 1984 sistemul Ultimax de tip dual screen a simplificat și mai mult pașii necesari programării, fiind urmat de lansarea pe piață a sistemului de control Vmax în 1997, a sistemului Desktop WinMax în anul 2000 și a softului WinMax în anul 2006. Michael Auer, managing director al HURCO Germania preciza: ”Mașinile unelte CNC oferite de HURCO sunt în permanență adaptate pentru a satisface noile cerințe ale clienților. Piesele ce trebuie prelucrate sunt din ce în ce mai complexe. Corelăm noile cerințe cu capabilitățile controlerelor CNC. Dispunem de procese de tip Lean Manufacturing care permit implementări rapide.”

 

Clienții aleg HURCO pentru o productivitate crescută

La întrebarea ”Ce vă place la HURCO?”, 65% dintre respondenți au menționat în primul rând capabilitatea controlerului. ”Chiar și personalul cu un nivel scăzut de pregătire pot fi rapid și ușor instruiți. Nu durează mai mult de două zile pentru a instrui un angajat să utilizeze produsele HURCO”, explică Auer. Acest concept este de asemenea o componentă principală în succesul HURCO: un program vast de instruire și servicii asigură colaborarea bazată pe parteneriat, permițând HURCO să învețe mult despre cerințele specifice clientului și despre viitoarele trenduri.

Motto-ul lui Gerald Roch este ”nu accepta niciodată status-quo-ul”. Compania a înregistrat mai mult de 60 de patente grație spiritului ei de pionerat. Co-fondatorul ei a afirmat că a fost norocos să vadă cum ar trebui să funcționeze lucrurile și să aibă întotdeauna angajați competenți de partea sa.

 

Despre HURCO

HURCO Companies Inc. a fost fondată în 1968. Compania având profil industrial proiectează și produce controlere interactive, software, mașini unelte CNC și componente de mașini unelte. Produsele companiei au ca țintă nevoile specifice ale clienților mari în cadrul producției de tip unicat și producției de serie mică din cadrul unor domenii ca: industria aerospațială, apărării, echipamentelor medicale, energiei, transporturilor și a echipamentelor computerizate. Având sediul general în Indianapolis (SUA), compania are filiale de producție în Taiwan, Italia și SUA iar piețele de desfacere sunt prezente în America de Nord, Europa și Asia. Reprezentanțele din Germania, Italia, Franța, Anglia, Polonia, China, India, Singapore, Africa de Sud și SUA sunt responsabile cu vânzările, suportul tehnic pentru aplicații și de relațiile cu clienții.

 

In România, compania Allmetech Tools & Machines este distribuitorul exclusiv

www.allmetech.com

www.hurco.com / www.hurco.de

 

Contact:

Allmetech Tools & Machines

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Iași

0332 401 995

Clipuri video și exemple de aplicații pe canalul YouTube  HURCO

 

Poza 3

Gerald Roch (stânga) și Edward Humston (Foto: HURCO)

 

Poza 3

HURCO-Compucat 1973, inventat de fondatorul Gerald Roch, pe o mașină CNC în 2 axe

 

Poza 3

Autobend IV în1977, predecesorul actualului controler WinMax și a doua generație de controlere HURCO CNC

 

Poza 3

Inginer de aplicații de la HURCO la un centru de prelucrare în 5 axe VMX 30 Ui cu masă rotativă integrată, alegerea ideală de mașină unealtă CNC pentru piese de dimensiuni medii.