Yamazaki Mazak a lansat oficial gama sa completă de noi Centre Verticale de prelucrare VCN. Dezvoltat pentru prelucrarea de înaltă performanță, VCN-700 este modelul emblematic dintr-o nouă gamă de „linie de performanță” de la Mazak."

Noul model VCN-700 a fost proiectat pentru a îmbunătăți semnificativ ratele de productivitate pentru clienții care prelucrează piese diverse, de la operații cu solicitări mari pentru degroșare, până la prelucrare de mare viteză. În plus, împreună cu programatorii CAM care dezvoltă strategii de prelucrare, cum ar fi frezarea dinamică, în care o încărcare constantă este menținută pe arborele principal și pe scula așchietoare, pentru a maximiza volumul de prelucrare a materialului - Mazak a luat în considerare ciclurile CAM din ce în ce mai populare și benefice în dezvoltarea noului VCN-700.
Pornind de la baza optimizată prin metoda elementelor finite și structura tip C a utilajului, până la ghidajele liniare cu role de mare precizie și prelucrarea CNC simultana pe 4 axe, Mazatrol SmoothG, experții de la Mazak au integrat cele mai recente inovații de prelucrare în designul noului model VCN-700.

O mașină puternică, dar cu o amprentă compactă de 3,1 x 4,4 x 3,7 m ( î x L x l ), VCN-700 oferă o zonă de lucru extrem de generoasă cu o masă de 1500 x 700 mm care poate prelucra componente de până la 1800 kg.

Combinarea unei suprafețe mari de lucru cu o ușă mare cu o singură față crează accesul facil pentru operator și macara, dovedeste că VCN-700 poate satisface majoritatea componentelor de gabarite medii până la mari, produse în industrie. Chiar cu aceste suprafețe mari de lucru și fundație robusta, VCN-700 este extrem de agil și la fel de potrivit si pentru componentele mici, beneficiind de un arbore principal puternic, in optiunea Standard de 15.000 rpm, 22 kW, 120 Nm, cu deplasare pe axele X, Y și Z de 1300 cu 700 pe 650 mm la o viteză impresionantă de 42 m/min în avans de lucru și avans rapid de poziționare.

După cum este bine știut la Mazak calitatea este în fiecare detaliu, inclusiv la noul model VCN-700, iar acest lucru este demonstrat de servomotoarele cu acționare directă și ghidajele liniare cu role foarte rigide pe toate axele. Aceasta combinație oferă o acuratețe de mare precizie, repetabilitate și cinematică de vârf, atât pentru prelucrarea grea de degroșare, dar și pentru cea de mare viteză.

Acuratețea de mare precizie este îmbunătățită de sistemul unic de compensare Thermal Shield de la Mazak pentru a asigura precizia stabilă de prelucrare. În ceea ce privește viteza magaziei de scule, VCN-700 are o schimbare automată a sculei (ATC) cu braț dublu acţionat de came, care permite caruselului de 30 de scule să menţină timpii de schimbare sculă la minimum, valoarea fiind de 1,3 secunde de la o schimbare la alta.

Caracteristicile optimizate ale noului VCN-700 se regăsesc și la sistemul de control CNC Mazatrol SmoothG, puternic, elegant și ușor de utilizat. Încorporând hardware și software de ultimă generație, Mazatrol SmoothG este recunoscut ca cel mai rapid CNC din lume cu viteza sa de procesare a blocurilor de comandă de 540 m/min și un hard disk de 60 Gb, făcându-l ideal pentru programe de micro-segmente, programe de mare capacitate pentru prelucrarea suprafețelor complexe, susținute și de funcția Smooth Machining Configuration (SMC).

Ecranele "touch screen" tactile și ușor de utilizat, sunt folosite pentru a controla viteza, precizia și rugozitatea suprafeței prelucrate pentru aplicații individuale, cum ar fi degroșarea, semi finisarea și finisarea. Datorită sistemului de operare Windows 10 încorporat, SmoothG poate fi conectat cu ușurință la diferite rețele, în timp ce MTConnect oferă un limbaj standardizat, open-source pentru comunicarea mașinilor-unelte. La fel ca și construcția mașinii, SmoothG a fost dezvoltat pentru a se integra cu sisteme de automatizare suplimentare și tehnologia Industry 4.0.

În timp ce VCN-700 oferă o multitudine de caracteristici standard impresionante, extra opțiunile fac din acest Centru Vertical de prelucrare o alegere optimă de succes pentru orice atelier de productie, indiferent de sectorul industrial. Pentru producătorii care iau în considerare producția de volum și oprirea automată a luminii în zona de lucru când operatorul lipsește sau nu este nevoie de supraveghere, VCN-700 poate fi furnizat ca sistem la cheie cu o gamă vastă de pachete de automatizare care pot fi integrate din partea stângă, față sau dreapta a mașinii. În opțiunea pachetului de lucru, Mazak oferă soluții de măsurare automată a sculelor și a piesei prelucrate, precum și detectarea deteriorării sculei așchietoare. Tooll ID-ul sculei este disponibil și pentru a introduce și actualiza automat datele sculelor aschietoare pentru mașinile conectate în rețea.

Pentru producția care necesită viteze mai mari de rotație este disponibil un arbore principal de 18.000 rpm, 30 kW, cu o gamă de opțiuni de scule care includ HSK-63A și BIG PLUS BBT, pentru un maxim de rigiditate, precizie și performanţă. Pentru industria matrițelor și piesele mici, clienții care au nevoie de cele mai bune finisări și de rugozități superioare, pot adăuga opțiunea Mazak Ultraspindle de 60.000 sau 80.000 rpm, care poate fi complet integrat și controlat CNC.

Pe lângă opțiunile de automatizare și configurare a arborelui principal, VCN-700 poate fi dotat opțional cu o magazie automată de scule ATC de 48 sau 60 de poziții, iar pentru producția care are nevoie de maximă precizie, răcirea prin axul principal al șurubului cu bile și monitorizarea de mare acuratețe în gama micronilor pe axele X, Y și Z poate să fie încă o opțiune care face diferența.

Pentru confortul operatorului, VCN-700 poate fi furnizat cu lumini de lucru suplimentare și un colector de ceață. Pentru a adăuga flexibilitate și a reduce setările pentru clientii nostri, o unitate Kitagawa GT320 sau GT320 cu a 4-a axă poate fi, de asemenea, integrată la VCN-700.

Ca și în cazul multor modele din gama Mazak, VCN-700 poate fi dotat cu o gamă diversa de optiuni care pot include sisteme ultraperformante de colectare a spanului și de filtrare a emulsiei, lichid de răcire cu presiune mare și conveior tip spirala pentru preluarea materialului aschiat. Pentru a fi martor la beneficiile noului model VCN-700, care este lider de clasă pe piață, vă rugăm să contactați reprezentanții Mazak pentru mai multe detalii.

Captură de fotografie: Dezvoltat pentru prelucrări de înaltă performanță, VCN-700 este modelul emblematic al noii game "Performance Line" de la Mazak.

Media Contact:
YAMAZAKI MAZAK CENTRAL EUROPE ROMANIA
SUCURSALA BRASOV
Str. Ionescu Crum nr. 1, Brasov Business Park, Parter, Biroul nr. 7
Tel: +40 372 839 812
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.mazakeu.ro