Airbus este un nume care înseamnă transport aerian în condiții de siguranță, cu cel mai înalt nivel de confort. De la înfințarea sa în 1970, compania a devenit un lider exemplar al tehnologiei. Astăzi, zeci de mii de angajați în Europa, contribuie la aceasta. Pentru a proteja acest statut, Airbus continuă să investească în cele mai noi tehnologii.


Werner Martens, Manager Airbus: „Utilizarea celor mai recente tehnologii este imperativă pentru noi, în scopul de a produce piese complexe, pentru a fI cu un pas înaintea concurenței”. În urmă cu patru ani, a fost efectuată o analiză de piață pentru a găsi un sistem efcient, capabil să faciliteze producerea programelor pentru noile mașini sofisticate.

'TopSolid' Cam al producătorului francez Missler Software s-a situat la partea de sus a listei de clasificare deoarece software-ul a îndeplinit toate criteriile Airbus. Doar acest sistem a fost capabil să controleze mașinile la temă, în mod corect, făcând astfel posibilă utilizarea deplină a capacității lor. TopSolid funcționează pe orice PC Windows fără hardware specializat și oferă tot ceea ce este necesar pentru prelucrarea pieselor sofsticate, sub o singură interfață utilizator. Atât construcția CAD cât și producția imediată a programului NC din datele CAD, au fost exemplare. Modulul CAM permite deja 2D, 2 ½ D, 3D, prelucrarea în cinci axe dar și pilotarea de mașini multi-ax, complexe. Acest lucru face posibil ca Airbus să facă un mare pas înainte către producția de aeronave fără suport pe hârtie. Datele produse cu ajutorul CAD/CAM-ului sunt folosite nu numai pentru prelucrări dar și pentru operarea mașinilor de măsurară în coordonate. Interacțiunea asociată CAD / CAM constituie un mare avantaj al sistemului Missler Software. Este posibilă o recalculare imediată a programului NC în cazul în care datele CAD sunt modificate.

TopSolid’Cam conține multe funcții utile, personalizate. De exemplu, întreg programul de procesare este afșat ca o structură arborescentă, clară. Prin urmare, se poate obține o imagine de ansamblu, asupra tuturor punctelor importante, dintr-o privire.

TopSolid’Cam este capabil de a simula procesul de prelucrare în avans. Toate datele relevante, inclusiv cinematica mașinii, sunt stocate în sistem. Fiecare mișcare este luată în considerare la simulare și este testată anti-coliziuni. În acest fel, un tehnician poate porni programul în mod relaxat. Producătorii de mașini au recunoscut această problemă. În cazul unei posibile coliziuni, mașina pur și simplu nu mai funcționează. Missler Software a dezvoltat un post-procesor în măsură să susțină toate opțiunile de strunjire și frezare, în mod optim. S-a realizat, în medie, o reducere de 30% a costurilor de producție în comparație cu perioada anterioară. Dar tehnologia pură este nimic fără tehnicieni motivați.

Această calitate, creată de interacțiunea perfectă a software-ului de înaltă calitate, hardware-ul și capitalul uman este baza care face Airbus să rămână în top. Airbus A380 - produsul de top al sectorului aviației - marchează vârful actual al tehnologiei de top europene, ca rezultat și al acestui triumvirat.

Pentru mai multe informații, contactați distribuitorul TOP SOLID pentru România:

Tel.: 0724 539 370
Fax: 021 346 44 33
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.cisimpex.ro